Afstudeerproject: Mini Paceman Adventure

Onder het motto  “ter leering ende vermaeck” mocht een select groepje van stagiairs bij Mini de zaag in een Paceman S zetten en er een pick-up van maken. Resultaat daarvan is de Paceman Adventure.

De Paceman Adventure is dus een verbouwde Paceman S en dat betekent dat onder de kap een 1,6-liter turbo benzinemotor huist die er 184Pk en 280Nm koppel uitperst.

Gecombineerd met een setje all-terrain banden en de All4-vierwielaandrijving moet je daarmee buiten de gebaande paden best vooruit kunnen komen.

Het verhoogde chassis en een snorkel langs de linker A-stijl, die er voor moet zorgen dat de motor ook bij diepe doorwadingen kan blijven ademen, doen de rest. Die laatste is echter puur show want aangesloten is ‘ie niet.

Volgens Mini blijft deze pick-up een eenmalig afstudeerproject en daarmee een unikaat. Productieplannen hoef je dus niet te verwachten.

Mini Paceman Adventure groen 04 Mini Paceman Adventure groen 02 Mini Paceman Adventure groen 09 Mini Paceman Adventure groen 07 Mini Paceman Adventure groen 08 Mini Paceman Adventure groen 10 Mini Paceman Adventure groen 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: