Al meer dan 20.000 geinteresseerden voor de Porsche Taycan

Porsche's eerste volledig elektrische sportwagen, de Taycan, is nu al niet aan te slepen. Want hoewel het voertuig pas in september aan het publiek wordt voorgesteld en het definitieve ontwerp nog niet bekend is, zijn er wereldwijd al meer dan 20.000 serieuze potentiële kopers, zoals het bedrijf heeft bevestigd op het Autosalon van Genève (-17.3.2019).

Potentiële klanten hebben zich geregistreerd voor een optieprogramma. Dit gaat gepaard met een aanbetaling van 2500 euro (in Europa).

De Porsche Taycan wordt aan het einde van het jaar op de markt gebracht. Het voertuig accelereert in aanzienlijk minder dan 3,5 seconden van nul naar 100 km/h. En kan dat de hele dag door doen volgens Porsche, in tegenstelling tot Tesla.

Bij modellen van dat merk is het na een paar keer flink optrekken bij het stoplicht gedaan met de maximale performance en wordt het vermogen van de E-motor teruggeschroefd om de batterijen te sparen.

Het bereik volgens NEDC van de Taycan bedraagt overigens meer dan 500 kilometer. Onder de meest gunstige omstandigheden duurt het opladen van de batterij voor een bereik van 100 kilometer ongeveer vier minuten en het design is afgeleid van de hieronder afgebeelde Mission E Concept.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: