Alexa primeur voor de Lamborghini Huracán Evo

Lamborghini is de eerste autofabrikant die Amazon's assistent Alexa integreert in de functies van een infotainmentsysteem.

In de 325 km/h snelle Huracán Evo maakt dat systeem in de nabije toekomst spraakbesturing van de airconditioning, de binnenverlichting en de stoelverwarming mogelijk. De dynamische instellingen van het LDVI-systeem (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata) in de vierwielaangedreven Evo kunnen ook via Alexa worden weergegeven.

Daarnaast beschikt de Huracán Evo over spraakactiveringsfuncties voor telefoongesprekken, navigatie, muziek, nieuws en weer. Ook andere apparaten kunnen met Alexa in een netwerk worden opgenomen, zodat bijvoorbeeld de garagedeuropener, verwarmingsthermostaat en  verlichtingsfuncties vanuit het voertuig voor thuiskomst kunnen worden geactiveerd.

Als eerste stap in de strategische samenwerking met Amazon maakt het speciaal ontwikkelde HMI (Human Machine Interface) systeem het mogelijk om de Alexa-functies in Lamborghini-modellen continu te actualiseren. Beide bedrijven werken ook aan de verdere ontwikkeling van innovaties op het gebied van connectiviteit en integratie met Amazon Web Services (AWS).

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: