Alfa Romeo Giulia QV rijdt Duitse concurrentie compleet zoek

We weten inmiddels al het nodige over de snelste variant van de Alfa Romeo Giulia, de QV. Zo ligt onder de kap een 510Pk sterke zescilinder turbo benzinemotor van Ferrari die ook nog eens beschikt over een elektronisch geregeld cilinder deactiveringssysteem.

Tijdens de introductie een week of twee geleden, liet Alfa Romeo weten dat de Giulia QV daarmee in slechts 3,9 seconden naar de 100 km/h knalt, maar over een topsnelheid werd nog niet gesproken.

Nu weten we waarom, want afgelopen week is bekend geworden dat Alfa-technici op de testbaan van Nardò naar verluidt bezig waren met hogesnelheidstesten en daarbij een snelheid van 321 km/h op de klok van de Giulia QV wisten neer te zetten.

Alfa Romeo Giulia HP QV rood 2016 04

Aangezien zo’n beetje alle snelle modellen van de Duitse en Amerikaanse concurrentie begrensd zijn op 250 of 280 km/h is het nog maar de vraag of de snelste uitvoering van deze strak gelijnde Italiaan niet datzelfde lot ten deel zal vallen, maar reken maar dat er bij onze Oosterburen vast de nodige wenkbrauwen gefronst worden en hier en daar alvast de nodige interne acties worden uitgezet.

Want ondertussen is het vooral de Duitse concurrentie die alvast buikpijn krijgt van de Giulia QV, want de modellen van Duitse makelij zijn stuk voor stuk langzamer. Alleen de Cadillac ATS-V komt in de buurt van de Giulia Qv, maar legt het daarna waarschijnlijk af omdat ‘ie simpelweg over te weinig vermogen beschikt. Hieronder hebben we daarom even een overzichtje voor je gemaakt met de belangrijkste concurrenten:

  • Alfa Romeo Giulia QV, 510Pk, 3,9 sec.
  • Audi RS4 Avant, 450Pk, 4,7 sec.
  • BMW M3/M4, 431Pk, 4,1 sec.
  • Cadillac ATS-V, 464Pk, 3,9 sec.
  • Mercedes C63 AMG, 475Pk, 4,1 sec.
  • Mercedes C63 S AMG, 510Pk, 4,0 sec.

Dat legt de verwachtingen voor de Giulia QV dus torenhoog. Wij wachten met spanning de uitnodiging van Alfa Romeo af om te zien of ze ook waargemaakt kunnen worden.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: