Alfa Romeo ontwikkelt zelf nieuwe krachtige 4- en 6-cilinder motoren

Afgelopen week maakte Alfa Romeo bij monde van Fiat Chrysler Automobiles-directeur Sergio Marchionne bekend dat het zelf nieuwe vier- en zescilindermotoren aan het ontwikkelen is.

Het betreft dan een krachtige viercilinder en een V6 die afgeleid is van een Ferrari-motor. Naar verluidt komen er zowel benzine- als dieseluitvoeringen en de krachtigste versie wordt een 480Pk sterke versie van de zescilinder, inclusief twee turbo’s.

alfa_romeo_giulia_concept_niet_officieel

Kandidaat voor die motor is natuurlijk het topmodel van de nieuwe 159 als GTA, die we overigens in Juni kunnen verwachten. Marchionne vertelt verder dat de krachtbronnen in het Italiaanse Termoli gebouwd worden, waar momenteel een fabriek wordt klaargestoomd voor productie van al dit moois dankzij een investering van een half miljard euro.

Er zullen in de nabije toekomst 200.000 motoren per jaar van de band lopen en dat is dan de helft van het aantal motoren dat Alfa Romeo in 2018 voor acht nog te verschijnen nieuwe modellen nodig denkt te hebben. De andere helft komt dan dus wel gewoon van het Fiat-concern.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: