Alfa Romeo vernoemt komende SUV naar Stelvio-pas

De aankomende SUV van Alfa Romeo gaat Stelvio heten. Dat heeft Fiat Chrysler-directeur Sergio Marchionne bevestigd tijdens een bezoek aan de Fiat-fabriek buiten Rome waar de offroader gebouwd gaat worden.

De Stelvio is dus vernoemd naar de beroemde bergpas op de grens van de Italiaanstalige provincie Sondrio en het Duitstalige Zuid-Tirol. Ten oosten van de pas liggen de Ortler Alpen met als hoogste punt de Ortler en nog dichter bij de Monte Livrio op wiens gletsjers gedurende het zomerseizoen geskied wordt.

In het noorden ligt de Dreisprachenspitze, het ontmoetingspunt van drie talen; Italiaans, Duits en Reto-Romaans. Ten slotte ligt in het zuiden de Monte Scorluzzo die als een van de gemakkelijkst te beklimmen drieduizenders geldt.

Stelvio

De pas ligt in het hart van het Nationaal Park Stelvio, één van de oudste (1936) en grootste nationale parken van Europa. Nog geen drie kilometer van de pashoogte, in de afdaling naar Bormio, ligt de zijweg naar de Umbrailpas, de hoogste berijdbare pas van Zwitserland die vanaf daar nog slechts tweehonderd meter verwijderd is.

De klim vanuit Prato Allo Stelvio kent 48 haarspeldbochten die vanaf de boomgrens (en de top) goed zichtbaar zijn en voor bijzonder dynamische auto's een genot om te rijden zijn. Door de nieuwe SUV Stelvio te noemen laat Alfa Romeo misschien al wel doorschemeren dat de Stelvio een bijzonder dynamische SUV wordt.

Aan de andere kant kennen we ook het verschuiven van alle deadlines voor de nieuwe modellen en de financiële situatie van het merk, dus misschien moeten we dat wel met een korreltje zout nemen. Eind dit jaar of begin volgend jaar weten we meer, dan wordt het model naar verluidt gepresenteerd.

Alfa Romeo Giulia QV Quadrifoglio Verde rood 2016 20

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: