Alfa Romeo voorziet 4C Coupé en Spider van nieuwe opties

Alfa Romeo introduceert volgens de Telegraaf voor de 4C Coupé en 4C Spider een lijst met nieuwe opties.

Een van de nieuwe opties is een koolstofvezel dak voor de 4C Coupé. Kosten? Liefst 2.975 euro. Voor de 4C Spider is het dak niet leverbaar. Voor alleen de open versie levert Alfa Romeo optioneel een koolstofvezel roll-bar cover met een prijskaartje van 2.500,- euro.

Bi-xenon koplampen zijn standaard voor de 4C Spider, maar optioneel voor de 4C Coupé. Ze kosten 525,- euro en vervangen de vaak bekritiseerde zwarte koplampunits met insectenogen.

Alfa Romeo 4C Spider geel 2015 16

Racing Packs

De Italianen introduceren eveneens Racing Packs. Er zijn er twee. Racing Pack 1 (3.500,- euro) omvat sportbanden, een sportstuurwiel bekleed met alcantara en leder, een sportonderstel met een anti-rollbar voor en achter, stijvere dempers, een sportuitlaat en lichtmetaal.

Racing Pack 2 heeft alles van Racing Pack 1 behalve het sportstuurwiel en is daardoor met 3.200,- euro iets goedkoper. Weet overigens wel dat Alfa Romeo de koper verplicht om bruin lederen bekleding (2.000,- euro) te bestellen als er voor Racing Pack 2 gekozen wordt. Gevalletje koppelverkoop dus.

Alfa Romeo levert voortaan ook een andere radio in de 4C Coupé en 4C Spider. De Parrot Asteroid verdwijnt en maakt plaats voor een installatie van Alpine. De Italianen beloven een beter geluid, alleen ontbreekt in de nieuwe installatie een ingang voor een SD-kaart. Een USB-poort is wel aanwezig.

Alfa Romeo 4C Spider geel rood 2015 21

Meer opties in 2016

Alfa Romeo heeft nog meer opties in petto, want in het eerste kwartaal van 2016 volgt er opnieuw een hele lijst. Zo volgt er een hardtop voor de 4C Spider die ook ook achteraf te bestellen is. Verder staan met leder afgewerkte deurpanelen en een uitgebreidere Alpine-geluidsinstallatie op de agenda.

Een Akrapovic-sportuitlaat met vlinderkleppen volgt ook nog en is zowel af fabriek te bestellen als via after sales. De overige genoemde opties zijn alleen te bestellen op 4C’s die nog gebouwd moeten worden.

Alfa-Romeo-4C-2013-33

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: