Alfaholics Alfa Romeo Giulia GTA is de droom van iedere petrolhead

Velen hebben het al eens gezegd, iedere petrolhead moet ooit in z’n leven een Alfa Romeo hebben gehad. Slechts weinigen hebben deze daad bij het woord gevoegd, maar dankzij Alfaholics heb je nu een extra reden om er toch eentje op de oprit te zetten.

Een geweldig design, achterwielaandrijving en een atmosferische motor is alles wat je nodig hebt. Een klassieker dus zou je zeggen, maar met een klassieke Alfa belandt je bij iedere rit die je naar de Alpen maakt in een soort van Russiche roulette. Het is niet de vraag of je ergens strandt, maar waar.

Dat probleem heb je met deze Giulia GTA niet meer, want dit pareltje is van alle moderne gemakken voorzien door de heren en dames van Alfaholics. Dat is een restomodder gevestigd in het land van de EU-afvalligen aan de andere kant van de Noordzee, die doet wat Singer met een Porsche 911 doet.

De basis voor deze mod is een Giulia GTA 1300, intern Series 105 genaamd, uit de jaren ’60 van de vorige eeuw. De GTA was ultra modern voor z’n tijd dankzij aluminium buitenpanelen in plaats van staal (de binnenste stalen panelen waren ook van dunnere dikte, de binnen- en buitenpanelen waren aan elkaar gelijmd en met pop-klinknagels aan elkaar vastgemaakt), magnesiumlegering wielen en doorzichtige plastic zijruiten.

De motor had een nieuwe cilinderkop met dubbele ontsteking (twin plug genoemd, later in de jaren tachtig werd het systeem twin spark genoemd) cilinderkop met een Marelli verdeler van een Ferrari Dino, 2-barrel 45 mm Weber carburateurs in plaats van 40 mm en een magnesium nokkenas deksel, carter, distributiedeksel en gasklephuis.

Het drooggewicht van een GTA 1600 was overigens rond de 740 kilogram en in Stradale beschikte de eigenaar van dit pareltje over ongeveer 115 pk en een maximumkoppel van 142 Nm.

De GTA wordt voor de gelegenheid tot op het bot gestript waarbij de 1300 motor wordt vervangen door een 2.100 cc Alfaholics GTA-R motor met een aangepaste MOTEC-ECU. Het resultaat van deze actie is dat er voortaan 230 trappelende paarden in het vooronder te vinden zijn.

Uiteraard worden die enkel en alleen naar de achterwielen overgebracht. Dat gebeurt middels een nieuwe transmissie met extra korte overbrengingen en een sperdifferentieel. Een aangepast onderstel en ditto remmen maken het geheel compleet, net zoals gloednieuwe LED-koplampen, een verwarmbare voorruit en nieuwe airconditioning.

Aan de binnenkant is chic leder te vinden in elke kleur die je maar kunt bedenken inclusief wollen Wilton matten voor de voetjes. Een rolbeugel zorgt naast extra veiligheid ook voor de nodige stijfheid in de carrosserie, hetgeen voor auto’s van die periode natuurlijk geen overbodige luxe is.

Is er dan alleen maar goed nieuws? Nee natuurlijk niet, want deze Alfaholics Giulia GTA heeft een tweetal nadelen. Nadelen die namelijk voor de meesten onder jullie best een groot probleem zijn. Het eerste probleem is de levertijd, je zult even geduld moeten hebben voordat een dergelijke restomod voltooid is.

Mogelijk dat het tweede probleem je de das omdoet; dat is namelijk de prijs. Een dergelijke GTA gaat je dik over de 100.000,- euro kosten. Of je gaat zelf aan de slag en bestelt wat onderdelen, dat kan natuurlijk ook. Ik loop alvast even naar de kiosk voor een staatslotje. Tot later!

1 comment

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: