Alle details van de Lexus RC F

Een dikke en potente V8, short shift 8-traps automaat, instelbaar Torque Vectoring Differential, hightech interieur met touchpad en G-krachtenmeter, sportstoelen en een sportonderstel. Als bestuurder van de nieuwe Lexus RC F heb je weinig te klagen.

Vandaag hebben we alle details van deze razendsnelle Lexus coupé voor je. Onder de kap doet een 5,0-liter V8 dienst die er 477Pk en 530Nm koppel (tussen 4.800 en 5.600 t.p.m.) uitperst. De V8-motor van de Lexus RC F biedt 12 procent meer vermogen dan die van de Lexus IS F, die hij vervangt. Lexus heeft dit bereikt door onder meer nieuwe cilinderkoppen toe te passen en bewegende delen lichter te maken. De kleppen zijn van titanium en het uitlaatsysteem is verder verbeterd.

Lexus RC F V8 oranje blauw zilver Torque Vectoring 2015 02

Om ook op het gebied van zuinigheid tot de top in zijn klasse te behoren, kan de V8 continu wisselen tussen de reguliere viertaktcyclus en de spaarzame Atkinson-cyclus. Wordt op kruissnelheid gereden of weinig vermogen gevraagd, dan draait de V8 volgens de spaarzame Atkinson-cyclus. Zijn prestaties nodig, dan schakelt de krachtbron direct over naar de gebruikelijke viertaktcyclus en is hij in staat om prestaties te leveren waarmee je ook op het circuit veel plezier kunt hebben.

Het vermogen wordt op de weg gebracht via een close ratio Sports Direct Shift achttrapsautomaat en daarmee bedraagt de topsnelheid een begrensde 270 km/h. In 4,5 seconden bereikt de RC F vanuit stilstand de 100 km/h.

Lexus RC F V8 oranje blauw zilver Torque Vectoring 2015 01

Als wereldprimeur is het model uitgerust met het Torque Vectoring Differential (TVD), het eerste in een auto met achterwielaandrijving en de motor voorin. Het TVD zorgt voor een optimale verdeling van de aandrijfkrachten over de achterwielen. Mocht het nodig zijn, dan kan het Torque Vectoring Differential op basis van parameters zoals G-krachten, de stand van de voorwielen en de aandrijfkrachten de aangedreven wielen afremmen.

Hierdoor laat de RC F zich volgens het merk bijzonder dynamisch over uitdagende wegen sturen. Het Torque Vectoring Differential kent drie standen: Standaard, Slalom en Track. In die laatste modus kun je het volledige prestatiepotentieel van de RC F aanspreken.

Lexus RC F V8 oranje blauw zilver Torque Vectoring 2015 13

De Lexus RC F is verder standaard uitgerust met een Torsen Limited Slip Differential (LSD). Dat zorgt altijd voor optimale tractie, wendbaarheid en stabiliteit in drie belangrijke situaties: als de auto rechtuit rijdt, in bochten en wanneer de RC F de bocht uit accelereert.

De Lexus RC F weegt 1.740 kilo en is 4.705 mm lang, 1.390 mm hoog en 1.845 mm breed. Daarmee is hij 5 mm breder, 10 mm langer en 5 mm lager dan de Lexus waarvan hij is afgeleid, de RC. De wielbasis is met 2.730 mm wel hetzelfde. Het agressieve design van de RC F onderscheidt zich door onder meer de ‘spindle grille’ met exclusief zwart raceraster en de geprononceerde motorkap met luchtinlaat.

De beweegbare achtervleugel van (optioneel) koolstofvezel is net als die van Lexus’ supersportauto, de LFA, verzonken in de carrosserie. De spoiler verheft zich bij snelheden boven 80 km/h en voor extra downforce op de achterzijde. Wanneer de snelheid weer onder 40 km/h komt, zakt de spoiler terug in de carrosserie.

Lexus RC F V8 oranje blauw zilver Torque Vectoring 2015 12

Tijdens de ontwikkeling van de RC F kreeg de stijfheid van de carrosserie absolute topprioriteit. Expertise die Lexus opdeed in zowel de racerij als bij de ontwikkeling van de LFA, is terug te vinden in de opbouw van de RC F.

Ook drong Lexus het gewicht van de RC F terug door toepassing van ultrasterk lichtgewicht staal en het gebruik van aluminium voor onder meer de motorkap en bumpers. De RC F Carbon Edition is nog verder afgetraind door de motorkap, het dak en de achterspoiler uit te voeren in koolstofvezel. Dat scheelt tien kilogram.

Ook de 19”-inch velgen van gesmeed aluminium (met keuze uit drie designs, al dan niet met de hand gepolijst) zijn extra licht. Standaard is de RC F voorzien van velgen met een 10-spaaksdesign. De wielen van de Luxury Edition zijn uitgerust met vijf dubbele spaken terwijl de Carbon Edition zich onderscheidt met aluminium velgen met twee lagen van tien spaken. De maat van de voorbanden is 255/35R19; de achterste exemplaren zijn met 275/35R19 beduidend breder.

Lexus RC F V8 oranje blauw zilver Torque Vectoring 2015 16

Als je als bestuurder achter het stuur van de RC F plaatsneemt, word je verwelkomd door een snelheidsmeter die pulserend oplicht. Het is alsof de RC F met bonzend hart wacht op het moment dat hij gestart wordt. In het instrumentarium neemt de toerenteller een prominente plaats in.

Binnen de ring van de teller kan de bestuurder allerhande informatie oproepen, variërend van de temperatuur van de olie tot aan de instellingen van het onderstel. Nóg meer informatie treft ‘ie links van de toerenteller. Op het Multi-Informatie Display kun je bijvoorbeeld aflezen hoeveel G-krachten de auto op zijn inzittenden loslaat, welke rondetijden je hebt genoteerd en hoe hard het Torque Vectoring Differential voor je aan het werk is.

Heb je het koud – of juist warm – gekregen van het sturen, dan regel je de temperatuur via de elektrostatische regelunit op het middenconsole. Via het touch pad heb je toegang tot het multimediadisplay centraal op het dashboard met navigatie en een (optioneel) Mark Levinson audio systeem met 17 speakers en 835 Watt vermogen.

Lexus RC F V8 oranje blauw zilver Torque Vectoring 2015 14

De RC F kent een Lexus primeur in de vorm van een Sport-stand voor het Vehicle Dynamic Integrated Management-systeem (VDIM) dat ABS, VSC en TRC integreert. Mocht de bestuurder ervoor kiezen VDIM uit te schakelen, dan zorgt de Expert-stand er desgewenst voor dat de RC F niet in een spin raakt.

Lexus heeft het VDIM-systeem uitvoerig getest op zijn raceauto’s. Een in het ABS aangebrachte G-sensor is uitgebreid op de Nordschleife getest en zorgt voor een ongekende remvertraging als de RC F na een sprong weer met zijn wielen op het wegdek belandt.

Lexus RC F V8 oranje blauw zilver Torque Vectoring 2015 20

Het merk is tenslotte bijzonder trots op de remmen van de RC F. Die behoren naar verluidt tot de beste in het sportsegment. Tijdens de tests op de Nürburgring en Fuji Speedway besteedde Lexus namelijk extra veel aandacht aan de koeling van de remmen, zodat ze ook na langdurig intensieve belasting hun werk optimaal blijven doen.

De nieuwe Lexus RC F staat in het eerste kwartaal van 2015 in de showroom. De prijzen van Lexus’ high performance model worden later dit jaar verwacht. Zoals op elke Lexus, zal het befaamde Lexus Red Carpet Treatment ook bij de Lexus RC F standaard zijn. Het Lexus Red Carpet Treatment omvat onder meer een haal- en brengservice en vervangend vervoer bij een grote onderhoudsbeurt.

Lexus RC F V8 oranje blauw zilver Torque Vectoring 2015 06 Lexus RC F V8 oranje blauw zilver Torque Vectoring 2015 09 Lexus RC F V8 oranje blauw zilver Torque Vectoring 2015 10 Lexus RC F V8 oranje blauw zilver Torque Vectoring 2015 05 Lexus RC F V8 oranje blauw zilver Torque Vectoring 2015 08

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: