Alle informatie en prijzen van de vernieuwde Audi A8

Vanaf eind deze maand start Audi met de leveringen van de vernieuwde A8. Een mooi moment dus om nog even bij het topmodel van het Duitse merk stil te staan inclusief alle informatie en prijzen.

Daarbij is de Audi ultra lichtgewicht bouwwijze een belangrijke troef van de grote limousine. De carrosserie is vrijwel volledig van aluminium (Audi Space Frame) en weegt daardoor slechts 231 kilogram. De Audi A8 3.0 TFSI Quattro weegt 1.830 kilogram en is daarmee de lichtste vierwielaangedreven auto in zijn segment.

Audi A8 L W12 6.3 FSI quattro

De vernieuwde Audi A8 is 5,14 meter lang, 1,95 m breed en 1,46 m hoog. De wielbasis bedraagt 2,99 m. De A8 L-versies hebben een wielbasis van 3,12 m en een totale lengte van 5,47 m (beide +13 cm). De verlengde wielbasis komt, zoals in deze klasse te verwachten, geheel ten goede aan de ruimte voor de passagiers achterin.

Audi A8 4.0 TFSI quattro cylinder on demand

Elke Audi A8 wordt standaard geleverd met LED koplampen, maar een technologisch hoogstandje is de elektronisch aangestuurde Matrix LED-verlichting. Elke koplampunit beschikt darbij over in totaal 25 diodes. Deze zijn per vijf gegroepeerd. Elk LED-cluster maakt gebruik van een eigen reflector. Met de lichtschakelaar op ‘automatisch’ wordt bij snelheden boven 30 km/h op buitenwegen altijd groot licht gevoerd.

Wanneer een speciale camera tegenliggers ‘herkent’, komt de volledig elektronische aansturing van het lichtsysteem in beeld: bepaalde LED’s worden dan gedimd of uitgeschakeld zodat de tegenligger niet wordt verblind. Zodra de tegenligger ‘uit beeld’ is, worden alle LED’s weer ingezet voor een maximale lichtopbrengst.

In combinatie met de nachtzicht assistent is een speciale functie beschikbaar: als een persoon in de onmiddellijke nabijheid vóór de auto wordt opgemerkt, wordt deze persoon door middel van drie snelle lichtflitsen ‘gemarkeerd’. Deze lichtflitsen gelden ook als waarschuwing voor die persoon. De nachtzicht assistent is ook in staat grotere dieren (wild) te herkennen. De lichtflitsen blijven hier achterwege om de dieren niet onnodig te laten schrikken.

Doordat de Matrix LED-verlichting volledig elektronisch wordt aangestuurd, kan het samen werken met MMI Navigatie plus (inclusief MMI Touch). De essentie daarvan is dat het navigatiesysteem het wegverloop kent. Op basis daarvan reageert de verlichting razendsnel en volautomatisch: de afslag- en bochtverlichting anticiperen op wat komen gaat en zodra de auto op een buitenweg komt, wordt het grootlicht ingeschakeld.

Ook in het interieur wordt gebruik gemaakt van LED’s. Zo wordt de interieurverlichting verzorgd door LED’s. Tevens is ambienteverlichting met keuze uit verschillende ‘sferen’ beschikbaar.

Audi Matrix LED-Scheinwerfer

De vernieuwde A8 is verder leverbaar met een head-up display, dat belangrijke informatie direct in het blikveld van de bestuurder weergeeft. De bestuurder kan via het MMI zelf kiezen welke informatie hij wil zien. Deze informatie is op circa 2,5 m vóór de voorruit zichtbaar. De ogen van de bestuurder zijn door de blik op de weg namelijk gewend aan deze afstand – speciaal scherp stellen is dus niet nodig, ook niet voor brildragers. Bovendien is de helderheid en kleurintensiteit van de getallen en symbolen naar wens aan te passen.

Audi A8 4.0 TFSI quattro cylinder on demand

De voorstoelen zijn elektrisch verstelbaar, optioneel verwarmbaar en voorzien van een memory-functie. Door de specifieke vorm worden ook de schouders optimaal ondersteund. De A8 L W12 beschikt standaard over comfortstoelen die op 22 manieren elektrisch verstelbaar zijn. Zo zijn de lendensteunen en de zijwangen van deze stoelen pneumatisch instelbaar. De S8 heeft deze stoelen ook, maar dan met lederen bekleding die in diamantpatroon is gestikt. Optioneel is stoelventilatie leverbaar. Hierbij is ook een massagefunctie met pneumatische kussens inbegrepen. Er is daarbij keuze uit vijf massageprogramma’s  en –intensiteiten.

Alle motoren van de Audi A8 zijn vernieuwd. Zonder uitzondering voldoen de benzine- en de dieselmodellen aan de Euro 6-emissienorm. Alle motoren zijn gekoppeld aan een achttraps tiptronic-transmissie. De eerste benzinemotor in het gamma is de 3,0-liter TFSI die gebruik maakt van compressortechnologie. Deze motor met zowel directe als indirecte injectie levert een vermogen van 310Pk en het koppel bedraagt 440Nm (tussen 2.900-4.750 tpm). Met deze motor accelereert de A8 in 5,7 seconden van 0-100 km/h. De topsnelheid is afgeregeld op 250 km/h. Het gemiddelde fabrieksverbruik komt op 7,8 l/100 (CO2: 183 g/km).

De 4.0 V8 TFSI-motor is misschien wel de beste motor voor de A8 op dit moment, dankzij twee turbo’s komt het vermogen uit op 435Pk met 600Nm koppel (tussen 1.500 en 5.000 tpm). Daarmee is een ’0-100’ in slechts 4,5 seconden mogelijk. Het relatief gunstige gemiddelde verbruikscijfer van 9,1 l/100 km (CO2: 213 g/km) komt voor een belangrijk deel op het conto van Audi’s Cylinder On Demand-systeem (COD). Dit systeem schakelt bij lage belasting vier cilinders uit door de kleppen te sluiten en injectie en ontsteking te deactiveren. De V8 functioneert op dat moment als een viercilinder motor. Bij COD is Active Noise Cancellation inbegrepen. Dit voorkomt in viercilindermodus ongewenst geluid door trillingen in tegenfase te produceren.

Ook de Audi A8 W12 L beschikt over COD en Active Noise Cancellation. In dit geval kunnen zes van de twaalf cilinders worden uitgeschakeld. Daardoor bedraagt het gemiddelde verbruik van het 500Pk sterke topmodel 11,7 l/100 km. Dat maakt de Audi A8 L W12 tot de zuinigste limousine met twaalfcilinder motor in zijn klasse.

Het A8 dieselgamma start met de 258Pk sterke 3.0 TDI-motor die nog geen 200 kg weegt. Het maximale koppel van deze krachtbron bedraagt 580Nm (beschikbaar tussen 1.750-2.500 tpm). De sprint van 0-100 km/h neemt voor dit model slechts 5,9 seconden in beslag. Het verbruik bedraagt daarbij  gemiddeld 5,9 l/100 km (CO2: 155 g/km).

De Audi A8 4.2 TDI heeft een V8 met een vermogen van 385Pk en een koppel van maar liefst 850Nm (tussen 2.000 en 2.750 tpm). Een sportdifferentieel is op dit model standaard. De Audi A8 4.2 TDI sprint in 4,7 seconden van 0-100 km/h. Het gemiddelde fabrieksverbruik komt uit op slechts 7,4 l/100 km (CO2: 194 g/km). De V8 is uitgevoerd met selective catalytic reduction (SCR-technologie) die samen met de toevoeging van AdBlue de uitstoot van NOx (stikstofoxiden) vrijwel tot nul reduceert. Mede hierdoor voldoet de A8 4.2 TDI evenals alle andere modellen aan de Euro 6 emissienorm.

Naast de Audi A8 L W12 staan voor 2014 nog meer nieuwe versies op het programma. De Audi S8 is het sportieve topmodel binnen de reeks. Zijn 4.0 TFSI biturbo-motor met COD levert 520Pk en 650Nm koppel dat tussen 1.700 en 5.500 toeren per minuut beschikbaar is. 0-100 km/h lukt in 4,1 seconden, de topsnelheid is begrensd op 250 km/h. Het verbruik bedraagt 9,6 l/100 km (CO2: 225 g/km).  Een sportdifferentieel, dynamische afstemming van de adaptieve luchtvering en dynamic steering zijn standaard. De Audi S8 is net als de andere V8-modellen binnen de reeks te leveren met keramische remschijven.

Audi S8

De Audi A8 hybrid beschikt over een 2.0 TFSI-motor en een elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt 245Pk inclusief 480Nm koppel. Via een aangepaste tiptronic transmissie worden de voorwielen aangedreven. De lithium-ion-accu’s achterin maken het mogelijk om zo’n drie kilometer volledig elektrisch te rijden met een snelheid van maximaal 100 km/h. Gemiddeld verbruikt de A8 hybrid slechts 6,3 liter brandstof per 100 kilometer (147 gram CO2 per kilometer).

De adaptieve cruise control met stop&go-functie is nu gekoppeld aan het verder ontwikkelde veiligheidssysteem Audi pre sense basic en de Audi side assist. Nieuw in de A8 is Audi active lane assist. Dit kan indien nodig automatisch kleine correcties uitvoeren om de auto ‘tussen de lijnen’ te houden.

Ook nieuw is de parkeerhulp met weergave van de omgeving, die het sturen bij inparkeren overneemt. Als aanvulling op de MMI Navigatie plus is Audi connect inclusief autotelefoon leverbaar. Met behulp van een ingebouwde UMTS-module biedt de A8 hiermee toegang tot het internet. Passagiers kunnen dankzij een WLAN-hotspot surfen en mailen met hun mobiele apparaten, terwijl voor de bestuurder op maat gemaakte online-diensten van Audi connect beschikbaar zijn zoals verkeersinformatie, Google Earth en Google Street View en nieuwsberichten.

Audi A8 4.0 TFSI COD quattro

Een highlight is het Bang & Olufsen Advanced Sound System met twee versterkers (ruim 1.400 Watt) en 19 luidsprekers. Dankzij de gefaseerde digitale output van dit geavanceerde sound system wanen de inzittenden zich in een concertzaal. Ook in visueel opzicht is het B&O geluidsysteem indrukwekkend: bij het starten van de auto komen de aluminium tweeters (links en rechts op het dashboard) automatisch tevoorschijn.

Speciaal voor de passagiers achterin is er verder nog het Rear Seat Entertainment-pakket met twee (26 cm diameter) displays, bluetooth-hoofdtelefoons en een DVD-speler. De verstelbare displays kunnen afzonderlijk functioneren: op de één kan bijvoorbeeld een film worden getoond, terwijl op het andere scherm de navigatie zichtbaar wordt gemaakt.

Audi A8 L W12 6.3 FSI quattro

Uiteraard is de nieuwe A8 er ook in Pro Line-uitvoering. Dan zijn de volgende luxe items inbegrepen: lederen bekleding (Valcona), airconditioning met vier klimaatzones, verwarmde voorstoelen, ambiente verlichting, telefoonvoorbereiding online, comfort-armsteun voorin en parkeerhulp plus. De meerprijs voor de Pro Line-uitvoering bedraagt € 4.900,-. De Pro Line Plus-uitvoering voegt daar een parkeerhulp met achteruitrijcamera, BOSE surround sound, servosluiting van de portieren, elektrisch bedienbare zonwering (achterruit, zijruiten achter), comfortstoelen, dubbel glas, comfortsleutel en Matrix LED-koplampen aan toe. De Pro Line Plus-meerpijs bedraagt € 12.900,- (€ 10.900,- voor S8).

Prijzen

Audi A8

A8 3.0 V6 TFSI Quattro: € 94.240,-

A8 4.0 V8 TFSI Quattro: € 115.240,-

A8 3.0 V6 TDI Quattro: € 94.990,-

A8 4.2 V8 TDI Quattro: € 120.240,-

S8 Quattro: € 156.000,- (richtprijs)

Audi A8 L(ang)

A8 L 3.0 V6 TFSI Quattro: € 98.330,-

A8 L 4.0 V8 TFSI Quattro: € 119.830,-

A8 L 3.0 V6 TDI Quattro: € 97.900,-

A8 L 4.2 V8 TDI Quattro: € 124.170,-

A8 L W12 Quattro: € 206.000,- (richtprijs)

Audi A8 4.0 TFSI quattro cylinder on demand Audi A8 4.0 TFSI quattro cylinder on demand Audi S8 Audi S8 Audi A8 4.0 TFSI quattro cylinder on demand Audi A8 4.0 TFSI COD quattro Audi A8 L W12 6.3 FSI quattro

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: