Alle informatie over de nieuwe Mercedes GLA incl. video

Na de nodige teasers, schetsen en een concept zal het design van de nieuwe Mercedes GLA géén verrassing meer zijn. Met de komst van de GLA biedt Mercedes overigens maar liefst vijf verschillende SUV-modellijnen aan.

Lang hebben Audi en BMW met respectievelijk de Q3 en X1 de markt van de compacte premium-crossovers helemaal voor zichzelf gehad, maar dat zou zo maar eens helemaal kunnen veranderen. Want eerlijk is eerlijk, de GLA is wat mij betreft een dijk van een auto geworden.

Over de Q3 zullen we het niet hebben want die verkoopt voor geen meter, maar bij BMW zullen er wel een paar designers zich achter de oren krabben nu. Goed, de GLA dus.

Mercedes-Benz GLA 220 CDI 4MATIC (X156) 2013

De GLA is 4,41 meter lang, 1,80 m breed en 1,49 m lang en is technisch gebaseerd op het platform van de nieuwe A-klasse. Met een Cw-waarde van 0,29 is de GLA voor dit segment behoorlijk gestroomlijnd, uiteraard om een zo gunstig mogelijk brandstofverbruik mogelijk te maken.

Die waarde wordt onder andere bereikt door de montage van een vlakke bodemplaat (net zoals in de Formule 1), diffuser, speciale achterspoiler en afdichtingen in de voorbumper rond de radiator en koplampen.

Mercedes-Benz GLA 220 CDI 4MATIC (X156) 2013

Instapdiesel is de GLA200 CDI die over 136Pk en 300Nm koppel beschikt en daarbij slechts 4,3 liter per 100 kilometer verbruikt (114 gram CO2). Dieseltopper is de GLA220 CDI voorzien van 170Pk en 350Nm koppel.

Op benzinegebied start het gamma met de GLA200. Dit model is voorzien van de bekende 1,6-liter viercilinder die goed is voor 156Pk en 250Nm koppel. Voorlopige benzinetopper, tot de komst van de GLA45 AMG, is de GLA250 die voorzien is van 211Pk. Deze versie is tot dan ook meteen de snelste:  0-100 km/h lukt in 6,5 seconden en de topsnelheid bedraagt 235 km/h. Het verbruik van deze versie bedraagt trouwens 7,1 liter.

Mercedes-Benz GLA 220 CDI 4MATIC (X156) 2013

Op schakelgebied is er keuze uit een handgeschakelde zes-versnellingsbak of een zeventraps DCT-automaat met dubbele koppeling. Die versnellingsbak is  standaard op de GLA 250, GLA 220 CDI en de versies met 4-Matic-vierwielaandrijving. 4-Matic is op alle versies leverbaar, behalve op de GLA 200.

Mercedes-Benz GLA 220 CDI 4MATIC (X156) 2013

In de GLA beschikt het 4-Matic systeem over Downhill Speed Regulation (DSR) en een offroad-transmissiestand. DSR helpt de bestuurder op moeilijke afdalingen door een langzame, handmatig instelbare snelheid te handhaven. Eventueel kan het scherm van de navigatie een speciaal offroad-display tonen.

De stuurhoek, het geselecteerde offroad-rijprogramma en een kompas worden op dat scherm weergegeven. De rolhoek in graden, het stijgings- of dalingspercentage in procenten en stand van DSR zijn ook te bekijken.

Mercedes-Benz GLA 220 CDI 4MATIC (X156) 2013

Het vermelden waard is verder het Collision Prevention Assist Plus systeem. Dit is een adaptieve remassistent die tot een snelheid van 200 km/h een remingreep kan uitvoeren mocht de bestuurder even niet op zitten te letten.

De GLA wordt verder uitgerust met de nieuwste generatie COMAND-online, voorzien van onder andere Facebook, Twitter, internetradio, Aupeo-persoonlijke radio en een navigatiesysteem van Garmin met realtime verkeersinformatie en fotorealistische kaartweergave. Daarbij zorgt de Drive Kit Plus samen met de Digital Drive applicatie voor de integratie van je iPhone inclusief Siri-stembesturing.

Bestellen kan vanaf November waarbij er keuze is uit een tweetal diesel- en evenveel benzinemotoren. De GLA komt er in de uitrustingsniveaus Style, Urban en AMG.

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: