Alleen interessant voor leaserijders: Audi A3 1.6 TDI Ultra met 14% bijtelling

Met een bijtelling van 14% trek je meestal alleen leaserijders als kooppubliek en dus zal het niemand verbazen dat de Volkswagen-Audi Groep de nodige modellen van deze bijtellingscategorie gaat voorzien.

Naast de al eerder aangekondigde Golf BlueMotion en Leon Ecomotive volgt nu een nieuwe telg met 14% bijtelling, de Audi A3 1.6 TDI Ultra.

TDI Ultra dus vanaf nu in plaats van de oude bekende TDIe. De Ultra beschikt over hetzelfde 1,6-liter 110Pk sterke dieselblok als beide eerder genoemde modellen en heeft daarmee dus een CO2-uitstoot van 85 gram per kilometer.

De Audi A3 1.6 TDI Ultra, die overigens leverbaar is als driedeurs en als Sportback, verbruikt 3,2 liter per 100 kilometer oftewel 1 op 31 dus. Wie de brandstoftank helemaal vol gooit moet volgens Audi 1.500 kilometer kunnen halen. Dat is bijvoorbeeld van Utrecht naar Madrid of Napels zonder te tanken. Om het verbruik te drukken is de carrosserie met 1,5 centimeter verlaagd en zijn banden met een lage rolweerstand gemonteerd, net zoals S-line zijskirts.

Qua prestaties valt het overigens nog mee met deze muesli-auto, de sprint naar de 100 km/h lukt in 10,5 seconden en de topsnelheid bedraagt 200 km/h. Dit ondanks het feit dat de zesde versnelling een bovengemiddeld lange overbrenging heeft zodat altijd lage toerentallen gegarandeerd zijn.

De A3 Ultra is binnenkort te bestellen, de eerste auto’s worden in September uitgeleverd. Rond die tijd zijn ook de prijzen bekend.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: