Alleen Online: Volvo XC90 First Edition voor 103 mille

Zoals we je gisteren al wisten te melden komt de nieuwe Volvo XC90 ook in ons land in een eerste extra rijk uitgeruste variant op de markt.

Die variant gaat schuil onder de naam First Edition en zal wereldwijd in een oplage van 1.927 exemplaren worden verkocht. Dat aantal verwijst naar het jaar waarin Volvo is opgericht.

Volvo XC 90 First Edition D5 T6 AWD 1927 2015 brons zwart wit bruin 38

Hoeveel van die 1.927 exemplaren er exact naar Nederland komen is niet bekend, maar wel dat de verkoop van deze gelimiteerde XC90 start op 3 September en wel om 16:00 uur exact. Online.

Precies, dat lees je goed, deze XC90 zal vanaf dan alleen te bestellen zijn via www.volvocars.nl. En crisis of niet, ik denk dat de exemplaren die voor ons bestemd zijn in minder dan een uur uitverkocht zullen zijn. Dus als je er eentje wil bemachtigen, zorg dat je rond die tijd zeker voor je PC, laptop of tablet zit.

Je moet dan overigens wel de beschikking hebben over een budget van 102.995,- euro, want dat is de prijs die de First Edition moet gaan opbrengen. De vanafprijs van de nieuwe XC90 komt overigens net onder de 70 mille te liggen. Een simpele rekensom keer dan meteen dat de First Edition over de nodige extra’s beschikt.

De First Edition-versies krijgen om te beginnen elk een uniek productienummer op de dorpellijsten en een onderscheidende badge op de achterklep. Voor de Nederlandse markt geldt dat onder de kap altijd de D5 dieselmotor van Volvo’s nieuwe viercilinder Drive-E-motorengeneratie huist. Die D5 twinturbo-dieselmotor is goed voor 165kW (225Pk) vermogen en een koppel van 470Nm. Een achttraps automaat is standaard aanwezig. De elektronisch aangestuurde luchtvering kent vijf modi, waarvan één de bestuurder de mogelijkheid biedt de instellingen volledig naar zijn of haar persoonlijke voorkeur aan te passen.

Volvo XC 90 First Edition D5 T6 AWD 1927 2015 brons zwart wit bruin 39

Uiterlijke kenmerken van de First Edition zijn de in Onyx Black gespoten achtspaaks 21”-inch velgen van het type Inscription. Stoelen bekleed met amberkleurig Nappa Leder en een dashboard dat afgewerkt is met donker Charcoal-leder met Linear-inleg van walnotenhout zijn de unieke elementen in het interieur.

De elektrisch verstelbare voorstoelen zijn voorzien van ventilatie. De buitenste stoelen op de tweede zitrij zijn verwarmbaar. Ook de twee stoelen van de derde zitrij zijn elektrisch verstelbaar.

Het opvallendste kenmerk is de tablet-achtige touchscreen, die het middelpunt vormt van het nieuwe bedieningssysteem. Dit systeem vervangt vrijwel alle traditionele knoppen. Het is volgens Volvo een geheel nieuwe manier waarop bestuurders hun auto bedienen en toegang hebben tot online producten en diensten.

Volvo XC 90 First Edition D5 T6 AWD 1927 2015 brons zwart wit bruin 17

Het Bowers & Wilkins-audiosysteem omvat een twaalfkanaalsversterker van 1.400 watt en maar liefst negentien luidsprekers. Een luchtgekoelde subwoofer is geïntegreerd in de carrosserie. Hierdoor fungeert de gehele interieurruimte in feite als een reusachtige subwoofer. Het audiosysteem van de Volvo XC90 maakt gebruik van de nieuwste en meest geavanceerde sound processing software. Die regelt de timing van het geluid en het samenspel tussen de speakers en creëert de beleving van een live concert in de auto.

De nieuwe Volvo XC90 biedt verder het meest complete veiligheidspakket van het merk ooit. Bovendien is de SUV voorzien van twee wereldprimeurs op het gebied van veiligheidstechniek: Run off road protection en Intersection Braking op kruispunten.

City Safety is de nieuwe, overkoepelende naam voor alle Auto Brake-functies van Volvo. City Safety behoort tot de standaarduitrusting van de nieuwe XC90 en detecteert dag en nacht auto’s, voetgangers en fietsers die in de rijrichting van de XC90 opduiken. Als de bestuurder niet tijdig reageert op een dreigende aanrijding, volgt een automatische remingreep.

Alle verdere details van de nieuwe XC90 vind je hier.

Volvo XC 90 First Edition D5 T6 AWD 1927 2015 brons zwart wit bruin 64

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: