Alleen via import te krijgen: vernieuwde Volkswagen Scirocco

Precies veertig, jawel veertig, jaar na de introductie van de eerste generatie Scirocco op de AutoSalon van Genève en zes jaar na de introductie van het huidige model presenteert Volkswagen de vernieuwde Scirocco.

De nieuwswaarde is echter beperkt want de Nederlandse Volkswagen-importeur PON heeft in 2012 al besloten om de Golf-Coupé niet meer in ons landje te leveren. De kans dat deze facelift dat besluit doet veranderen lijkt ons erg klein, een nieuwe Scirocco is dus alleen via import bij onze Oosterburen te krijgen. Daar staat ‘ie overigens vanaf Augustus in de showroom.

Meest in het oog springende uiterlijke wijziging is de grille die gelijk is getrokken aan de lijn die met de Golf 7 is ingezet.

Verder is alles natuurlijk beter en zuiniger. Instapper is nu een 1.4 TSI met 125Pk, gevolgd door de 2.0 TSI met 180 en 220Pk. Topper is de Scirocco R die voorzien is van 280Pk, waar de Golf R en Audi S3 uit datzelfde blok overigens 300Pk halen, maar die zijn dan ook voorzien van vierwielaandrijving.

Dieselen kan alleen met de 2.0TDi die in twee vermogens verkrijgbaar is, namelijk met 150 of 184Pk, die laatste maakt de Scirocco eigenlijk tot een GTD Coupé.

Binnenin zijn de klassieke metertjes in de vorm van een turbodrukmeter, een stopwatch en een olietemperatuurmeter op het dashboard ook weer van de partij, net zoals nieuwe bekledingsstoffen, een vernieuwde infotainment/navigatie generatie, een geoptimaliseerde parkeerassistent en een Dynaudio geluidsysteem.

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: