Alles wat je moet weten over de McLaren P1 (incl. video)

De AutoSalon van Genève zal de geschiedenis in gaan als de Salon waar niet één, niet twee, maar drie hypercars geïntroduceerd werden.

Lamborghini presenteerde de Veneno, Ferrari introduceerde de LaFerrari en nu volgt de McLaren P1. Een auto waarvan Ron Dennis letterlijk zegt: “it’s gonna break all records”.

2013 2014 McLaren P1 geel yellow 8

Laat dat nu een interessante uitspraak zijn, want als je de cijfers van de persreleases van de McLaren P1 naast die van de LaFerrari legt is de Ferrari op papier in ieder geval al een paar seconden sneller tot aan de 300 km/h.

Nu weten we dat Italianen graag een beetje overdrijven, dus zo’n vaart zal het wel niet lopen maar er is maar één manier om daar achter te komen. Precies, het wachten is op de eerste head to head video van de P1 tegen de LaFerrari. De Lamborghini speelt in deze vergelijking eigenlijk geen enkele rol van betekenis want daar worden er maar drie van verkocht en stiekem is die niets meer dan een opgepompte Aventador.

2013 2014 McLaren P1 geel yellow 18

De specificaties van de P1 zijn in ieder geval van ‘mindblowing’ proporties. Bochtensnelheden met meer dan 2G zijn mogelijk, 916Pk, 900Nm koppel, 647Pk per ton gewicht, F1-technologie en geïnspireerd door gevechtsvliegtuigen.

En dat alles ondersteund door een 3,8-liter V8 twin-turbo motor met hybride-technologie en zaken als IPAS (Instant Power Assist System), DRS (Drag Reduction System) en RaceActive Chassis Control.

2013 2014 McLaren P1 geel yellow 23

Hiermee knalt de P1 in minder dan 3 seconden naar de 100 km/h, de 200 staat na minder dan 7 seconden op de teller en 300 km/h al na slechts 17 seconden. De topsnelheid is vanwege de banden elektronisch begrensd op 350 km/h.

Aan dit verhaal zit echter nog een staartje want de Porsche 918 Spyder was tot ieders verrassing niet in Genève aanwezig. Wat dacht je van het gezegde waar Ferrari en McLaren vechten om een been, gaat Porsche er mee heen…?

Wordt vervolgd…

 

 

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: