Alles wat je over de nieuwe Renault Mégane moet weten

De Renault Mégane is een belangrijke auto voor de Fransen en op de IAA in Frankfurt staat het productiemodel van deze C-segmenter in volle glorie te pronken.

Aangezien de Mégane één van de leasetoppers in ons land is hebben we hieronder alles wat je over deze nieuwe generatie moet weten samengevat.

Design en grootte

Zijn proporties geven de nieuwe Mégane een dynamische uitstraling. Hij is 64 mm langer (4.359 mm) en 25 mm lager (1.447 mm) dan de Mégane van de vorige generatie. Zowel de spoorbreedte (voor 1.591 mm, + 47 mm; achter 1.586 mm, + 39 mm) als de wielbasis (2.669 mm, + 28 mm) is groter dan die van de concurrenten. De overhang aan de achterzijde is korter dan die van zijn voorganger. Wielen tot een diameter van 18” zijn leverbaar.

De bagageruimte van de nieuwe Renault Mégane meet 384 liter volgens de VDA-norm, dat is op één na de grootste bagageruimte in het C-segment. Verder is er in het interieur nog eens 25 liter extra bergruimte, verdeeld over diverse compartimenten. Met 175 mm biedt de nieuwe Mégane 20 mm meer knieruimte dan de Mégane 3.

De schouderbreedte in het interieur (1.441 mm voorin, 1.390 mm achterin) is een van de grootste in het C-segment. Daarmee biedt de nieuwe Mégane het beste van twee werelden als het gaat om ruimte voor de achterpassagiers en bagageruimte.

Het front van de nieuwe Mégane is vormgegeven volgens Renaults nieuwe designtaal, met onder meer het grote, staande Renault-logo en een brede grille. De afwerking met verchroomde details aan de voorzijde en op de zijkanten (raamomlijsting, deurgrepen en badges) zorgen voor een uitstraling van kwaliteit.

De aerodynamica spelen een belangrijke rol in het design, met luchthappers aan weerszijden van het front, windgeleiders aan de achterzijde en gemotoriseerde kleppen die automatisch sluiten om de luchtweerstand te reduceren.

SELECTION PRESSE - VERSION E3 - JANTES GRAND TOUR 18 POUCES

Kenmerkende lichtsignatuur

Renault heeft de nieuwe Mégane voorzien van een kenmerkende lichtsignatuur – zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde en ‘s nachts én overdag zichtbaar – die geïnspireerd is door de Talisman die in Juli is onthuld. Daarmee versterkt Renault zijn visuele identiteit, iets wat uiteraard van de Duitsers is afgekeken.

De dagrijverlichting aan de voorzijde is voorzien van LED-techniek. Dat zorgt voor een kenmerkende C-vormige verlichting die doorloopt tot aan de bumper, wat de nieuwe Mégane direct herkenbaar maakt. De luxer uitgeruste versies zijn voorzien van full-LED-verlichting, voor zowel dim- als grootlicht. Deze Pure Vision LED-techniek biedt een beduidend beter zicht in het donker dan halogeenverlichting.

De achterlichten, eveneens full-LED, branden permanent. Deze moderne verlichting over de volledige breedte van de auto accentueert de breedte van de nieuwe Mégane. Dankzij de nieuwe Edge Light-techniek hebben de achterlichten een rank 3D-effect als van een penseelstreek en stralen een dieprood, naar paars neigend licht uit.

SELECTION PRESSE - VERSION E3 - JANTES GRAND TOUR 18 POUCES

Interieur in cockpit-stijl

Renault heeft extra aandacht besteed aan de afwerking en de kwaliteit van de materialen in het interieur, om het rijcomfort in de nieuwe Mégane op een nog hoger niveau te brengen en om de directe concurrentie met de nieuwe Opel Astra (die overigens als een raket verkoopt) en Volkswagen Golf weer aan te kunnen gaan.

Het zachte materiaal van het dashboard loopt in een vloeiende boog over in de bovenrand van de bekleding van de portieren, en naar de middenconsole. De topversies zijn voorzien van een stuurwiel dat is bekleed met nappaleder met een aangename structuur. Het stuurwiel, de instrumenten, ventilatieopeningen en schakelaars zijn afgewerkt met elegante verchroomde randen.

In de brede, hoge middenconsole is een armsteun geïntegreerd, die in lengterichting is te verstellen. De middenconsole van de topversies is voorzien van twee smalle stroken accentverlichting, waarvan de kleur naar wens is aan te passen aan de persoonlijke smaak dankzij de Multi-SENSE-technologie. Multi-SENSE is al leverbaar in de nieuwe Espace en de Talisman.

Deze technologie stelt de gebruiker in staat om zijn rijervaring te personaliseren. Dat doet het systeem door de respons van het gaspedaal en de motor aan te passen, net als de schakelsnelheid van de automatische EDC-transmissie en met gebruikmaking van de massagefunctie van de stoelen en van de verlichting van het interieur.

De Multi-SENSE-knop in de middenconsole biedt directe toegang tot deze functies. Het system biedt keus uit vijf rijprogramma’s: ‘Sport’, ‘Normal’, ‘Comfort’, ‘Perso’ en ‘Eco’.Vanwege het sportieve karakter van de GT versie vervalt de ‘Eco’ modus.

Er zijn vijf kleuren voor de sfeerverlichting in het interieur: rood, groen, blauw, paars en bruin. De sfeerverlichting beschijnt de middenconsole en de voor- en achterportieren van de topversies. De kleur is gelijk aan de kleur van de display op het TFT-scherm en die van het verticale multimediadisplay.

SELECTION PRESSE - VERSION GT - PLANCHE DE BORD - SELLERIE ALCANTARA BANDES NOIRES

De inklapbare fullcolour head-up display verhoogt de veiligheid en het comfort van de bestuurder doordat het duidelijk afleesbaar is en het gemakkelijk maakt om de rijhulpsystemen te gebruiken.

De luxer uitgevoerde versies van de nieuwe Mégane zijn optioneel te voorzien van het R-Link 2 multimedia- en navigatiesysteem met een verticale 8,7"-inch display, gelijk aan die in de nieuwe Espace en Talisman. Als eerste in het segment van de nieuwe Mégane maakt dit scherm voor extra gebruiksgemak gebruik van dezelfde technologie als in smartphones en tablets.

R-Link 2 omvat stemherkenning om snel en veilig instructies te geven voor de bediening van het navigatiesysteem, de telefoon, apps en de radio. De drie naar wens aan te passen homepages bieden snel toegang tot de meest gebruikte functies. Een connectivity-pakket met een abonnement voor twaalf maanden op TomTom Traffic en toegang tot de R-Link Store breidt de gebruiksmogelijkheden van deze multimediatablet verder uit.

De nieuwe Mégane is voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van rijhulpsystemen zoals die onlangs ook zijn gepresenteerd in de nieuwe Espace en Talisman. Het hele spectrum van ADAS-functies is te bedienen via de R-Link 2-multimedia- en navigatiesysteem:

  • Geruststellend: beheersing van de snelheid met de adaptieve cruisecontrol en automatisch noodremhulpsysteem (Active Emergency Braking System)
  • Waarschuwend: waarschuwingssystemen voor het onbedoeld verlaten van de rijbaan (Lane Departure Warning), voor te weinig afstand tot de voorligger (Safe Distance Warning), voor overschrijding van de maximumsnelheid gecombineerd met verkeersbordherkenning (Traffic Sign Recognition) en waarschuwingssysteem voor verkeerdeelnemers in de dode hoek (Blind Spot Waring)
  • Assisterend: achteruitrijcamera, automatisch overschakelen van grootlicht naar dimlicht, parkeerhulp aan voor- en achterzijde en opzij, en Easy Park Assist voor automatisch parkeren.

De weergave van het 7"-inch TFT kleurenscherm van het instrumentenpaneel is aan te passen naar wens van de gebruiker. Het dashboard geeft de belangrijkste gegevens weer, zoals snelheid en talloze andere informatie met betrekking tot de navigatie en rijhulpsystemen.

Het Bose-audiosysteem biedt een optimale geluidskwaliteit. De ingenieurs van Bose werkten nauw samen met hun collega’s van Renault om negen luidsprekers, een subwoofer en een digitale versterker optimaal in de nieuwe Mégane te integreren.

SELECTION PRESSE - VERSION GT - AFFICHAGE TETE-HAUTE

Stoelen die je geheel omsluiten

Zorgvuldig vormgegeven stoelen, die de inzittenden geheel omsluiten, bieden optimaal comfort en optimale ondersteuning. Het frame van de stoelen is hetzelfde als dat in de stoelen van de nieuwe Espace en Talisman. De materialen die Renault gebruikt voor de stoelen zijn warm en modern. Renault heeft speciale aandacht besteed aan de verfijnde stiksels aan de bovenkant van de bekleding van de stoelen en de deurbekleding.

De nieuwe Mégane biedt keus uit vijf bekledingsniveaus, alle in diverse tinten zwart. Topversies zijn verkrijgbaar met luxueus velours. De bekleding heeft een krachtige glans en een intens zwart 3D-effect. De topversies zijn voorzien van verwarmbare stoelen met elektrisch verstelbare lendensteunen. De bestuurdersstoel is voorzien van een massagefunctie.

Mégane GT: styling geïnspireerd door Renault Sport

De nieuwe Renault Mégane GT is er in een geheel nieuwe, kenmerkende kleur: Bleu Iron. Het design van de voorbumper illustreert de extra sportiviteit die samengaat met het DNA van Renault Sport.

De onderste luchtinlaat is extra breed en wordt geflankeerd door luchthappers. De afwerking in de kleur Dark Metal voor de spiegelbehuizingen benadrukt dat de auto behoort tot de GT-familie. De optionele 18"-inch wielen met diamanteffect-finish en GT-badges, zijn speciaal ontwikkeld door Renault Sport.

De twee verchroomde uitlaatuiteinden hebben dezelfde stijl als de luchthappers aan de voorzijde. Tussen de uitlaatuiteinden bevindt zich een diffuser die is geïnspireerd op die in de Formule 1. De nieuwe Mégane GT draagt Renault Sport-badges links op de achterzijde en op beide voorschermen.

SELECTION PRESSE - VERSION GT - JANTES MAGNY COURS 18 POUCES

Het interieur is puur Renault Sport. De diepe sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteun, blauw stiksel en een logo in de vorm van een geblokte vlag bieden optimaal comfort en zijdelingse steun. Er is keus uit twee soorten bekleding: stof en Alcantara (leder) met zwarte strepen. Het speciale stuurwiel biedt optimale ergonomie. De aluminium sportpedalen en de combinatie van een speciale versnellingshendel en schakelpeddels achter het stuur zijn ontwikkeld voor sportief rijden.

De informatievoorziening van het instrumentenpaneel en de display is ook verbeterd, vooral dankzij de toevoeging van een ‘Race’-modus. Blauwe kleuraccenten op de vlakke delen in het interieur en het blauwe stiksel zijn een verwijzing naar de carrosseriekleur Bleu Iron en versterken de unieke uitstraling van de nieuwe Mégane GT.

De nieuwe Renault Mégane GT is de eerste auto in het C-segment die voorzien is van 4Control, dat speciaal is geprogrammeerd door de ingenieurs van Renault Sport. Het onderstel met 4Control is een innovatie van Renault dat de stand van de achterwielen controleert. Daardoor biedt het onderstel uitmuntend rijplezier en combineert het een sportief karakter met optimale veiligheid. Op bochtige wegen zorgt 4Control niet alleen voor een precies en dynamisch weggedrag, maar ook voor optimale stabiliteit op hogere snelheden.

SELECTION PRESSE - VERSION GT - 4CONTROL

In noodsituaties garandeert de vierwielbesturing doeltreffende, bliksemsnelle stuurreacties. De auto laat zich soepeler, preciezer en ontspannener berijden, zodat de bestuurder meer rijplezier ervaart, ongeacht zijn voorkeuren. Het systeem verbetert ook de wendbaarheid bij lagere snelheden en bij parkeermanoeuvres.

Het onderstel van de nieuwe Mégane wordt vervolmaakt met een speciale, nauwkeurige afstemming van schokdempers, vering, ESP, remmen etc. Daarmee blijft het hoge niveau van comfort en wegligging gehandhaafd. De nieuwe Mégane GT maakt gebruik van nieuwe technologie die speciaal voor deze auto is ontwikkeld door Renault Sport: Multi Change Down maakt snel terugschakelen mogelijk en Launch Control zorgt voor een veel efficiëntere acceleratie vanuit stilstand. 

Motorengamma

Direct vanaf de introductie is de nieuwe Mégane GT leverbaar met de Energy TCe 205 benzinemotor. Die is gekoppeld aan een automatische EDC zeventraptransmissie met dubbele koppeling. De Energy dCi 165 dieselmotor, gekoppeld aan een automatische EDC zestrapstransmissie met dubbele koppeling is in de loop van 2016 de andere motoroptie voor de nieuwe Mégane GT.

De kern van het motorengamma is de Energy dCi 110 dieselmotor met een handmatig te bedienen zesversnellingsbak. Deze versie stoot per kilometer slechts 86 gram CO2 uit (verbruik 3,3 l/100 km) en voldoet aan Renaults criteria voor eco2. Sinds 30 juni 2015 gebruikt Renault het eco2-label om de zuinigste, schoonste motorversie van elk model te markeren.

Het motorengamma bij introductie bestaat uit de volgende motoren:

  • Diesel: Energy dCi 110, Energy dCi 110 met EDC transmissie en Energy dCi 130
  • Benzine: Energy TCe 100, Energy TCe 130 en Energy TCe 130 met EDC transmissie

Een ‘Hybrid Assist’ dieselmotor wordt in het begin van 2017 aan het gamma toegevoegd. Deze motor moet een NEDC-normverbruik van minder dan 3,0 l/100 km en een CO2-emissie van maximaal 76 g/km realiseren (voorlopige cijfers).

Daarmee is de nieuwe Mégane marktleider op het gebied van laag brandstofverbruik en lage CO2-emissie. Dat is mogelijk doordat het systeem energie herwint zodra de auto vertraagt en/of remt.

Vervolgens ondersteunt het system met de herwonnen energie de acceleratie onder bepaalde omstandigheden, vooral bij lage toerentallen. Daarmee worden rijplezier en extreem economisch rijden perfect met elkaar gecombineerd.

De eerste prijzen hebben we binnenkort voor je.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: