Alles wat je over de nieuwe Volvo XC90 moet weten

Volgens Volvo is het merk sinds de introductie nooit gestopt met het ontwikkelen van de XC90 en is dat model gaandeweg voorzien van de nodige technische upgrades en andere onderhuidse verbeteringen die debuteerden in de andere modellen van de 90- en 60-serie.

Toch waren die verbeteringen kennelijk niet voldoende, want inmiddels hebben de Zweden de vernieuwde versie van hun prima verkopende XC90 onthuld met daarbij meteen een nieuw ontwikkelde, brandstof besparende aandrijflijn, die de volgende stap markeert in de elektrificatiestrategie van het merk.

De vernieuwde Volvo XC90 biedt voor het eerst een kinetisch remsysteem aan, dat gekoppeld is aan de brandstofmotor. Bij dit systeem zijn de motoren gekoppeld aan een geavanceerd kinetisch remsysteem, goed voor een 15% lager verbruik en uitstoot.

De nieuwe, geëlektrificeerde dieselmotor B5 met 48V en KERS-technologie krijgt als eerste de aanduiding ‘B’ mee, waarin het systeem te herkennen is. Deze aandrijflijn kan overigens net als de T8 Twin Engine rekenen op shift-by-wire en brake-by-wire technologie.

 

De verbeterde stop/start-techniek van diverse motoren werkt voortaan radar gestuurd en anticipeert daarmee op de wegsituatie.

In het exterieur voorziet Volvo het design van de XC90 onder meer van nieuw ontworpen velgen, nieuwe carrosseriekleuren en een moderne grille, inclusief aanpassingen in het R-Design thema. Meer evolutie dan revolutie dus.

De vernieuwde XC90 is voortaan nog veelzijdiger dankzij een tweetal mogelijkheden voor wat betreft het aantal zitplaatsen. Voortaan is er naast de zevenzits familieversie ook keuze uit een splinternieuwe zespersoons configuratie met twee stoelen per zitrij.

Uiteraard is de vernieuwde XC90 uitgerust met verbeterde en nieuwe actieve veiligheidstechnologieën. City Safety met Autobrake is nog steeds het enige systeem op de markt dat voetgangers, fietsers en grote dieren herkent, zowel overdag als ‘s nachts. Connected Safety, dat onlangs debuteerde in de XC40, is nu ook voor de XC90 weggelegd. Daarmee kan de XC90 andere Volvo-rijders via de cloud waarschuwen voor mogelijk gevaarlijke verkeerssituaties zoals een glad wegdek of een stilstaande auto langs de weg.

Met de verbeterde Pilot Assist ondersteunt de auto zijn bestuurder nog beter tijdens het rijden. De Cross Traffic Alert-technologie is voortaan ook voorzien van een automatische remfunctie.

Het Sensus-infotainmentsysteem met 9”-inch touchscreen kreeg de afgelopen jaren diverse updates, die allemaal terug te vinden zijn in de vernieuwde XC90. Behalve met Apple CarPlay is de nieuwe XC90 voortaan ook uitgerust met Android Auto, terwijl de streamingdienst Spotify direct in de XC90 geïntegreerd is.

Standaard is de XC90 nu nog rijker uitgerust dan voorheen. De nieuwe uitvoering heet Momentum Pro en voorziet in een breed scala aan voorzieningen. Zo behoren zeven zitplaatsen, lederen bekleding, verwarmbare voorstoelen en ruitensproeiers, lichtmetalen 19-inchwielen, LED-koplampen, Volvo On Call met smartphone-app, Park Assist achter, een elektrisch bediende achterklep en Adaptive Cruise Control met Pilot Assist tot de standaarduitrusting.

Nieuwe toevoegingen aan de basisuitrusting zijn een digitaal 12,3”-inch instrumentenpaneel, navigatie met gratis kaartupdates, smartphone-integratie, Park Assist voor en een parkeercamera achter. Eveneens standaard zijn automatisch dimmende buitenspiegels. Ook is vanaf nu het rijkarakter van de XC90 altijd instelbaar met diverse Drive Mode Settings.

Behalve in de uitvoering Momentum Pro is de XC90 ook leverbaar als luxueuze Inscription en sportieve R-Design. De Inscription is voorzien van een nieuwe grille, een nieuwe voorbumper en meer chroomaccenten. De R-Design schittert in een nieuw thema, waarbij diverse elementen, net als voor de V60 en XC40 R-Design, in Glossy Black zijn uitgevoerd.

De prijzen beginnen bij € 82.995,- voor de T8 Twin Engine die over een tot 11,6 kWh vergroot accupakket en een vermogen van 390pk beschikt. De T8 heeft dankzij dat pakket een volledig elektrische actieradius van maximaal 47 kilometer en een gemiddelde CO2-uitstoot van 50 gram per kilometer.

Het motorengamma bestaat verder uit tweeliter viercilindermotoren. De T5 AWD-benzineversie levert 184kW (250pk), de nieuwe B5 AWD-dieselversie met 48-volt- en KERS-technologie levert een vermogen van 173 + 10 kW (235 + 14pk). De varianten met B5 AWD en T5 AWD zijn verkrijgbaar voor prijzen vanaf 83.995,- euro.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: