Alles wat je verder nog over de nieuwe Opel Zafira moet weten

Al sinds 1999 is de Opel Zafira geliefd om zijn unieke combinatie van veelzijdigheid en comfort, niet in de laatste plaats door het gewaardeerde en destijds revolutionaire Flex7-stoelsysteem. Van de Zafira zijn inmiddels meer dan 2,7 miljoen exemplaren verkocht, vooral aan gezinnen en zakelijk gebruikers, die een ruime, veelzijdige en comfortabele auto willen. De levering van de nieuwste Zafira start in september.

Net als zijn voorganger biedt de Zafira vertrouwde optionele features, zoals het Flex7-stoelsysteem, de AGR-gecertificeerde ergonomische voorstoelen, de FlexFix-fietsendrager en het adaptieve FlexRide-onderstel. De nieuwste generatie valt op door het krachtigere design en het vernieuwde interieur met veel ruimte en superieure connectiviteit.

Ook is Opels nieuwste generatie IntelliLink-infotainmentsystemen beschikbaar. Die zijn compatible met Apple CarPlay. En de optionele persoonlijke connectiviteits- en service-assistent Opel OnStar maakt van de nieuwe Zafira een mobiele 4G/LTE wifi-hotspot.

Voor het eerst in dit segment biedt Opel de nieuwste generatie adaptieve koplampen (AFL) met LED-technologie. Alles bij elkaar is de Zafira volgens Opel een comfortabele, rijdende lounge voor bestuurder en passagiers.

Opel Zafira facelift vernieuwde wit 2017 05

Zichtbare kwaliteit: sportief uiterlijk en eersteklas interieur

Met het dynamische design van de koplampen en de markante vormgeving van de grille heeft de nieuwe Zafira een fris, sportief gezicht. De koplampunits en de grille vormen een eenheid, doordat de fraaie verchroomde strip met het Opel-logo optisch goed aansluit bij de lampen, waardoor het front breder toont. De nieuwe kenmerkende Opel ‘double wing’ LED-dagrijverlichting – de bovenste fungeren ook als richtingaanwijzer – geven de Zafira een krachtiger, sportiever en dynamischer voorkomen.

“De voorzijde heeft hoofdelementen overgenomen van de prijswinnende Opel Astra, waardoor de nieuwe Zafira nu mooi aansluit bij Opels modelportfolio. De dagrijverlichting zorgt voor extra optisch raffinement en dat tekent zich ook af in het vernieuwde interieur. Door het geheel nieuw ontworpen instrumentarium is de cockpit overzichtelijker, netter en gebruiksvriendelijker”, zegt Mark Adams, Vice President GM Europe Design.

Het nieuwe, elegante cockpitdesign biedt bestuurder en voorpassagier meer zicht naar voren. Alle belangrijke functies en de bediengingsorganen liggen comfortabel binnen handbereik. Het nieuwe touchscreen is bijvoorbeeld lager in de middenconsole geplaatst. Tegelijk hebben de designers het aantal knoppen gereduceerd. Het 7-inch touchscreen bedient nu de meeste functies en geeft een premium indruk. Ook nieuw is het stuurwiel, dat mede dankzij een kleine en efficiënte airbag, prettig in de hand ligt.

Opel biedt voor de nieuwe Zafira keus uit twee IntelliLink-infotainmentsystemen van de laatste generatie, beide voorzien van het 7-inch touchscreen. Het 4.0 IntelliLink-systeem opent de poort naar de wereld van smartphones. Het is compatible met Apple CarPlay. Navi 950 IntelliLink biedt ook navigatie. De persoonlijke connectiviteits- en service-assistent Opel OnStar is ook beschikbaar, inclusief Automatic Crash Response en vele andere functies. Samen met Navi 950 biedt OnStar ook Destination Download en de 4G/LTE wifi-hotspot. Tot wel zeven apparaten kunnen hiermee online zijn.

Opel Zafira facelift vernieuwde wit 2017 12

Uitstekende combinatie: interieur met maximale flexibiliteit in lounge atmosfeer

Net als in de voorgaande modelgeneraties kunnen de bestuurder en de passagiers zeer ontspannen reizen. Dit is mede te danken aan de optionele zesvoudig verstelbare AGR-gecertificeerde sportstoelen en het multifunctionele FlexConsole-systeem. Dit modulaire opbergsysteem omvat onder meer een grote opbergbox en bekerhouders, die over een rail verschuifbaar zijn.

Passagiers op de tweede zitrij kunnen genieten van een optionele loungeopstelling. Met een slim mechanisme is de middelste zitplaats eenvoudig neer te klappen en te draaien, zodat die kan dienen als een armsteun voor de passagiers op de buitenste zitplaatsen.

Deze stoelen zijn ook naar achter en naar het midden te verschuiven voor optimale ruimte voor benen en schouders, zoals in een premium sedan. De stoelen van de derde zitrij zijn neerklapbaar en verdwijnen dan onder de vlakke vloer van de bagageruimte. Persoonlijke comfort is topprioriteit: de designers van Opel hebben het veelzijdig te gebruiken en ruime interieur omgetoverd in een lounge waar het fijn toeven is, ongeacht of het gaat om zakelijke ritten, familiebezoekjes of een vakantie.

Het gevoel van ruimte en comfort wordt nog sterker met de optionele, panoramische voorruit in combinatie met het glazen panoramadak. De voorruit strekt zich in dit geval uit van de motorkap tot  bijna de B-stijl. Daardoor hebben bestuurder en voorpassagier een geweldig blikveld naar boven. Het panoramadak loopt door tot de achterzijde van het dak en zorgt voor extra buitenlicht in het interieur en een nog sterkere lounge-achtige sfeer.

Opel Zafira facelift vernieuwde wit 2017 03

Slimme bergruimte

De nieuwe Zafira heeft een laadcapaciteit die de vergelijking aankan met een compacte bestelauto. Met de derde zitrij neergeklapt biedt de Zafira volgens de ISO 3832-norm al 710 liter bagageruimte en dat loopt op tot 1.860 liter als ook de tweede zitrij is neergeklapt. Verder zijn er meer dan dertig opbergruimtes, inclusief de al genoemde FlexConsole. De optionele FlexFix-fietsendrager is een praktische oplossing voor fietsliefhebbers. Het geïntegreerde systeem schuift als een lade uit de achterbumper en kan tot wel vier fietsen dragen (met een totaalgewicht van tachtig kilogram). De fietsendrager kan desgewenst ook kantelen, zodat de achterklep is te gebruiken als de FlexFix-drager is beladen.

Innovatief, veilig, dynamisch en aan te passen aan ieders wensen

Opel maakt toptechnologie bereikbaar voor een grote groep gebruikers. De nieuwe Zafira is leverbaar met nieuwe LED-koplampen met dynamische bochtverlichting (AFL). Het lichtpatroon daarvan wordt automatisch aan de omstandigheden aangepast voor optimale verlichting, zonder tegenliggers te verblinden. De koplampen bieden negen functies/lichtpatronen, zoals stad, buitenweg, tourist modus (voor rijden in landen waar het verkeer links rijdt) en een stop-modus (eco). Dit is een energiebesparende functie, waarbij de verlichting op een spaarstand gaat tijdens wachten voor een rood verkeerslicht.

De nieuwste versie de Opel Eye-frontcamera speelt een belangrijke rol bij de diverse assistentiesystemen, zoals High Beam Assist en Traffic Sign Assistant. Following Distance Indication (FDI) detecteert met de frontcamera voorliggers, en Forward Collision Alert® geeft optische en geluidssignalen als de afstand tot de voorligger snel kleiner wordt. Lane Departure Warning is automatisch actief bij snelheden boven de 60 km/u en waarschuwt de bestuurder met een lampje in het dashboard en een geluidssignaal als hij onbedoeld de rijbaan dreigt te verlaten.

Ook deze twee voorzieningen verhogen het comfort in de nieuwe Zafira: Adaptive Cruise Control (ACC) en FlexRide. Met behulp van een radar helpt Adaptive Cruise Control de bestuurder om de afstand tot de voorligger constant te houden. Het adaptieve, elektromechanische FlexRide-onderstel past voortdurend de afstellingen aan aan de situatie, de rijstijl van de bestuurder en zijn persoonlijke voorkeuren.

Opel Zafira facelift vernieuwde wit 2017 02

Soepele, efficiënte benzine- en dieselmotoren en krachtbronnen op LPG of CNG

Kopers van de Zafira kunnen kiezen uit een breed motorengamma, zowel benzine en diesel als versies op LPG en CNG. Met vermogens van 88 kW (120 pk) tot 147 kW (200 pk). Brandstofverbruik: stad 6,1-11,7 l/100 km, buitenweg 4,2-7,7 l/100 km, gemiddeld 4,7-9.2 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd 129-182 g/km (volgens reglement (EC) No 715/2007). De krachtigste motor van 147 kW (200 pk) is de 1.6 Turbo, met een maximumkoppel van 280 Nm.

Hiermee accelereert de Zafira van 0 naar 100 km/u in slechts 8,8 seconden en bereikt hij een topsnelheid van 220 km/u. De tussensprint van 80 naar 120 km/u vergt slechts 8,3 seconden (het brandstofverbruik met handgeschakelde zesbak, Start/Stop en banden met lage rolweerstand komt in de stadscyclus op 8,4 l/100 km, op de buitenweg op 5,9 l/100 km en gemiddeld op 6,8 l/100 km; CO2-emissie gemiddeld 160 g/km (volgens reglement (EC) No 715/2007).

Opel Zafira facelift vernieuwde wit 2017 09

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: