Alpina B5: stijlvolste manier om een BMW 5-serie te rijden

Na de B3 S en B4 S presenteert Alpina in Genève de nieuwe B5 op basis van de laatste generatie BMW 5-serie G30 en dat is een auto die je als petrolhead een warm hart toe moet dragen.

En dan is er meteen goed nieuws, want de nieuwe B5 is de snelste Alpina die het merk uit Buchloe ooit op de markt bracht.

De 4,4-liter V8 in het vooronder levert een misselijkmakende 608pk waarmee de B5 in slechts 3,5 tel op de 100 km/h zit. De Touring heeft er één tiende van een seconde langer voor nodig.

De topsnelheid bedraagt 330 km/h, de Touring doet 325 km/h. Jawel dat heb je goed gelezen, zelfs de nog te presenteren nieuwe M5 gaat dat niet redden.

De motor is daarbij gekoppeld aan de bekende 8-traps automaat van ZF. Alpina heeft naar eigen zeggen nauw samengewerkt met fabrikant om de versnellingsbak zo optimaal mogelijk af te stellen op het 800Nm metende koppel van de V8.

De B5 krijgt daarbij overigens hulp van een setje elektronisch regelbare dempers en vierwielaandrijving. Dat laatste is een unicum voor Alpina, want alleen de B7 x-Drive ging de B5 op dat gebied voor. Brembo remmen zorgen uiteindelijk weer voor de nodige vertraging.

Tenslotte monteert Alpina aangepast bumperwerk en een eigen interieur. Wat dat alles kost? Vanaf ruim 112 mille exclusief belastingen begint het feestje, dat betekent dat daar dus nog BPM en BTW bijkomen. Reken dus op een 150.000,- euro.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: