Alpina presenteert vernieuwde XD3 BiTurbo

Precies een jaar  na de première van de XD3 presenteerde Alpina op de AutoSalon van Genève ook de vernieuwde XD3 BiTurbo, uiteraard op basis van de recent gefacelifte BMW X3.

Onder de kap van de XD3 blijft alles echter ongewijzigd, daar is nog steeds een 3-liter dieselblok dat 350Pk en 700Nm koppel levert te vinden. Daarmee is de XD3 in staat om een topsnelheid van 251 km/h te halen en in 4,9 seconden naar de 100 km/h te sprinten.

De XD3 beschikt verder over een automatische achtbak van ZF en verbruikt daarmee volgens Alpina nu 6,6 liter per 100 kilometer. Standaard staat ‘ie op 20″-inch Alpina Classic velgen, maar desgewenst is ook een 21″-inch variant leverbaar.

BMW ALPINA XD3 BITURBO

Uiteraard profiteert de XD3 van alle nieuwtjes van de vernieuwde X3. Zo is een reeks aan veiligheids- en assistentiesystemen, mobiliteitsdiensten en infotainment leverbaar.

Nieuw is ook hier de iDrive controller met geïntegreerde touchpad. Andere functies zijn de Park Assistant, het BMW Head-Up Display met kleurenprojectie, grootlichtassistent (antiverblinding) en Driving Assistent Plus. Onder deze functie vallen Lane Departure Warning en Active Cruise Control met Stop & Go.

BMW ALPINA XD3 BITURBO

Ook Real Time Traffic Information (RTTI) en Personal Assistant Service zijn op de XD3 leverbaar. Een breed aanbod aan apps maakt tenslotte het gebruik van Facebook en Twitter en van muziekstreaming  platformen als Napster en Deezer mogelijk.

De Nederlandse prijs is nog niet bekend, bestellen kan echter al per direct.

BMW ALPINA XD3 BITURBO BMW ALPINA XD3 BITURBO BMW ALPINA XD3 BITURBO BMW ALPINA XD3 BITURBO BMW ALPINA XD3 BITURBO

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: