Alpina registreert zwik aan namen voor toekomstige dieselmodellen

Het lijkt er sterk op dat Alpina een pakt heeft gesloten met de duivel, want volgens AutoExpress werken de Duitsers aan een heel gamma van dieselmodellen voor de komende periode.

De Beierse fabrikant heeft al het nodige succes dankzij uitvoeringen van de 3-serie, 4-serie, 5-serie die op satanssap hun autobahnetappes afleggen en de eerste aangedreven SUV van het merk, de XD3 die alweer sinds 2013 op de markt is.

BMW 7-serie G11 G12 Alpina B7 x-Drive 2017 V8 08

Dankzij het Britse Magazine en een bedrijf dat gespecialiseerd is in patentaanvragen weten we nu dat Alpina de D7, D7S, D6S en de XD7 als merknaam heeft laten registreren.

De D6 en D7 zijn natuurlijk geen geheim aangezien het bedrijf ook al de B6 en B7 op benzine fabriceert. Het blijft nog gissen welke motorvariant deze modellen in het vooronder zullen hebben, want er is keuze uit de huidige B57 3.0-liter twin-turbodiesel of de iets oudere N57-versie die al onder de kap van de Alpina D5 te vinden is.

Interessanter wordt het met de D6S en D7S, want daarmee geeft Alpina aan na te denken over nog potentere versies die mogelijk dan over de recent gepresenteerde quad-turbodiesel beschikken en dus over 400+ pk.

BMW ALPINA EDITION 50

Helemaal leuk is de registratie van de XD7, aangezien die gebaseerd is op de nog niet eens door BMW aangekondigde X7, een top SUV die boven de X5 in het portfolio van de Duitsers de concurrentie met de luxere versies van de Range Rover en misschien zelfs wel de Bentley Bentayga aan moet gaan.

Dat zou dan meteen de eerste zevenzitter van Alpina worden en naar verluidt zorgde de discussie over dit model voor de nodige ruzie tussen Alpina-oprichter Burkard Bovensiepen en zijn zoon Andy, die momenteel de scepter zwaait bij de fabrikant. Hij is groot voorstander van een dergelijk model, pappa ziet er géén brood in.

Wordt ongetwijfeld in de nabije toekomst vervolgd dus.

BMW 7-serie G11 G12 Alpina B7 x-Drive 2017 V8 11

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: