Alpina voorziet de B5 en D5 van een lifecycle impulse

Nadat BMW eind vorige maand de vernieuwde 5-serie (LCI) aankondigde was het natuurlijk slechts een kwestie van tijd totdat Alpina de nieuwe B5 en D5 S zou aankondigen.

Vandaag is het dan zover, want waar BMW met de binnenkort aan te kondigen vernieuwde M5 zwaar op sportiviteit inzet, biedt Alpina zowel met de B5 als met de D5 S een prachtige balans tussen prestaties, exclusiviteit en luxe.

Naar eigen zeggen maken beide modellen indruk met een snelle, lineaire gasrespons en on-demand vermogensafgifte over het hele toerentalbereik. De 8-traps sportautomaat met ALPINA SWITCH-TRONIC is speciaal ontworpen om een hoog koppel te weerstaan.

En dat is nodig ook, want in de B5 levert de 4,4 liter V8-motor met bi-turbolader in het vooronder een vermogen van 621pk en een koppel van 800Nm dat al beschikbaar is vanaf 2.000 toeren per minuut.

De 3,0-liter zescilinder-lijnmotor met drie turboladers in de D5 S levert dan weer een vermogen van 408pk en beschikt over hetzelfde koppel dat echter beschikbaar is de 1.750 en 2.750 toeren per minuut.

Voor toonaangevende dynamiek en ongeëvenaard comfort op lange afstanden zou de vernieuwde ALPINA Sport Suspension garant moeten staan. Met behulp van Driving Experience Control kan de bestuurder een aantal modi selecteren, waaronder de SPORT + -modus voor maximale dynamiek of de COMFORT + -modus voor volledig rijcomfort.

Aerodynamische elementen en de elegante ALPINA CLASSIC 20”-inch velgen accentueren het dynamische karakter van beide modellen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: