Alpine A110 moet oude tijden van legendarische Berlinette doen herleven

Alpine heeft voorafgaand aan de start van de Autosalon van Genève (9 tot en met 19 maart) de eerste foto’s van de nieuwe two-seater sportauto onthuld, genaamd A110. Dit model beleeft zijn wereldpremière volgende week in Genève.

De naam A110 verwijst naar de tijdloze principes die van de “Berlinette” een groot succes hebben gemaakt, zoals een bijzonder laag gewicht, een wendbaar rijgedrag en compacte afmetingen.

Het design van de moderne A110 is ook ontegenzeggelijk geïnspireerd op het inmiddels iconische origineel uit de jaren '60 en '70. Tot aan de blauwe lakkleur toe (afbeelding onderaan).

De nieuwe Alpine is uitgevoerd met een geheel eigen chassis en carrosserie van aluminium die zorgen voor een laag gewicht met optimale wendbaarheid.

Het nieuwe frame is een fundamenteel designkenmerk van de nieuwe Alpine en draagt de motor, de transmissie en de wielophanging. Het gebruik van aluminium voor dit chassis zorgt voor een gewichtsbesparing.

Er zijn slechts enkele autofabrikanten die aluminium gebruiken voor hun modellen. De productie van het plaatwerk en het lassen van aluminium vragen om zeer specifieke expertise. Daartegenover staat optimale gewichtsbesparing en een uitzonderlijk hoogwaardige afwerking.

Meer lees je hier.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: