AMG GT: dit is de nieuwe Porsche concurrent van Mercedes

Na een maandenlange, goed geregisseerde, teasercampagne heeft Mercedes zojuist alle informatie over de nieuwe AMG GT bekend gemaakt. De AMG GT wordt in een tweetal varianten leverbaar, een ‘normale’ en een S-variant.

Beide versies zijn voorzien van een aluminium spaceframe, een V8 biturbomotor met dry sump-smering, een zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling in transaxle-opstelling aan de achteras, een sperdifferentieel en een sportonderstel met dubbele aluminium wishbones.

Mercedes AMG GT S geel zilver rood performance 2015 01

Het gewicht komt uit op 1.540 kilogram en het concept met een midden-voor gemonteerde motor en transaxle transmissie zorgt voor een gunstige gewichtsverdeling van 47/53 procent tussen de voor- en achteras.

Samen met het lage zwaartepunt vertaalt zich dat in extreem wendbare handlingeigenschappen en hoge bochtsnelheden, aldus AMG. Met een vermogen-gewichtsverhouding van 3,3 kilo per paardenkracht schaart de Mercedes-AMG GT zich overigens vol vertrouwen bij de top in dit segment.

Het verbruik blijft daarbij met 9,3 liter per 100 kilometer (NEDC) nog behoorlijk binnen de perken, misschien wel dankzij de koepelvormige, gebogen daklijn. Dat is meteen het opvallendste designkenmerk van deze nieuwe GT.

Mercedes AMG GT S geel zilver rood performance 2015 04

Aan de voorkant vervullen de driedimensionaal vormgegeven ‘diamant’ radiatorgrille met de centrale Mercedes-ster, de brede lamel en het AMG-opschrift een prominente rol. LED High Performance koplampen met dagrijverlichting als stijlvolle ‘wenkbrauwen’, standverlichting en richtingaanwijzers bezorgen de GT samen met drie afzonderlijke grootlichtreflectoren een karakteristiek voorkomen.

Grote luchtinlaten optimaliseren de doorstroom van lucht naar de koelunits. De A-wing met frontsplitter in het onderste deel van de voorbumper – een bekend stijlelement van AMG-modellen – laat de sportwagen er nog lager en breder uitzien.

Waar de frontsplitter op de GT in koetswerkkleur is uitgevoerd, wordt hij op de GT S in hoogglans zwart gespoten. Vanzelfsprekend kan het  exterieurdesign verder naar persoonlijke smaak geaccentueerd worden. Tot de mogelijkheden behoren ondermeer het zilver Chrome exterieurpakket, het Night pakket en het exterieur Carbon-Fibre pakket.

Platte, brede achterlichten met nieuwe richtingaanwijzers weerspiegelen de geavanceerde technologie die in de auto wordt toegepast. 18 individuele LEDs aan beide zijkanten geven aan welke richting de bestuurder verkiest door opeenvolgend van binnen naar buiten toe op te lichten.

De V8 – met een cilinderinhoud van 3.982cc – maakt gebruik van een serie technologieën die al worden toegepast in de 2.0-liter turbomotor in de A 45 AMG, CLA 45 AMG en GLA 45 AMG, momenteel de sterkste in serie geproduceerde viercilindermotor ter wereld.

Mercedes AMG GT S geel zilver rood performance 2015 03

De motor wordt gebouwd in Affalterbach volgens het ‘one man, one engine’ principe. Op de motorenafdeling van AMG assembleren hoogopgeleide monteurs de motoren met de hand op basis van strenge kwaliteitsnormen, die worden bekrachtigd door de handtekening op de motorcover van de monteur die de motor vervaardigde.

De nieuwe AMG V8-motor heeft twee turbo’s die niet aan de buitenkant van de cilinderbanken, maar binnenin de V-opstelling zijn geplaatst. Een constructie die door experts als ‘hot inside V’ wordt aangeduid. De voordelen ervan zijn een compact motorontwerp, een optimale respons van de turbo’s en lage uitlaatgasemissies dankzij de optimale uitlaatgasaanstroming van de dicht bij de motor gepositioneerde katalysatoren.

De dry-sump smering zorgt zelfs bij hoge dwarskrachten voor de olietoevoer en maakte het mogelijk de motor lager in de auto te plaatsen, om zo het zwaartepunt nog lager te leggen en grote zijwaartse versnellingen te kunnen verwerken. De nieuwe Mercedes-AMG V8 biturbo is daarmee ’s werelds eerste sportwagenmotor met ‘hot inside V’ en dry-sump smering.

Mercedes AMG GT S geel zilver rood performance 2015 17

De Mercedes-AMG GT S wordt daarbij standaard geleverd met een AMG Performance sportuitlaatsysteem met volledig variabele uitlaatkleppen (optioneel voor GT). Daarmee kan de bestuurder het motorgeluid zelf variëren. Afhankelijk van de gekozen DYNAMIC SELECT-stand ervaart de bestuurder een meer comfortabele V8-sound op langere afstanden, of een krachtige en emotionele, op de autosport geïnspireerde geluidservaring.

Bestuurders kunnen de GT geheel op basis van eigen voorkeuren instellen met behulp van AMG DYNAMIC SELECT. Diverse modi zijn daarvoor beschikbaar: “C” (Controlled Efficiency), “S” (Sport), “S+” (Sport Plus) en – geheel nieuw – “I” (Individual).

Mercedes AMG GT S geel zilver rood performance 2015 02

Het handgeschakelde “RACE” rijprogramma is exclusief voorbehouden aan de GT S en optimaliseert het schakelpatroon van de versnellingsbak met dubbele koppeling voor gebruik op het circuit, mede door snellere gangwisselingen inclusief indrukwekkende motorsound. Via een druk op de “M” knop kan de bestuurder de handgeschakelde modus vanuit elke willekeurige rijmodus selecteren.

Mercedes AMG GT S geel zilver rood performance 2015 07

De GT wordt standaard geleverd met een mechanisch sperdifferentieel op de achteras dat de bestuurder verzekert van de nodige grip en rijveiligheid onder alle condities. De GT S vertrouwt standaard op een elektronisch gestuurd sperdifferentieel op de achteras, dat is geïntegreerd in de compacte transmissiebehuizing. De elektronica zorgt hierbij voor een nog gevoeligere en snellere aansturing dan bij de mechanische versie

Een grote camber- en spoorvastheid maken niet alleen hoge bochtsnelheden mogelijk, maar zorgen op de limiet tevens voor een optimaal gevoel met het wegdek. Een directe verbinding tussen de schokdemper en achterste wielnaaf  reduceert trillingen en ongewenste veranderingen in de wielbelasting.

Het AMG RIDE CONTROL sportonderstel met elektronisch gestuurde demping is standaard voor de Mercedes-AMG GT S en optioneel te bestellen op de GT. De bestuurder kan de dempingkarakteristieken aanpassen via een druk op de knop in de AMG DRIVE UNIT of via de AMG DYNAMIC SELECT rijstanden, met drie keuzemogelijkheden: "Comfort", "Sport" en "Sport plus".

Mercedes AMG GT S geel zilver rood performance 2015 08

De stuurbekrachtiging verdient speciale aandacht. Dat systeem reageert niet alleen op basis van de rijsnelheid, maar ook aan de hand van de actuele zijwaartse versnelling en de ingestelde rijstand van het AMG DYNAMIC SELECT.

Het AMG DYNAMIC PLUS pakket legt nog meer nadruk op de dynamiek en wendbaarheid. Het pakket is uitsluitend te bestellen op de GT S en bestaat uit dynamische motor- en transmissiesteunen. De bevestigingen van de motor en versnellingsbak krijgen een belangrijke functie in het geval van een transaxle lay-out. Zachte steunen verbeteren het comfort omdat ze voor een betere ontkoppeling van geluiden en vibraties zorgen. De handling en wendbaarheid prefereren echter de montage van stijvere steunen.

Mercedes AMG GT S geel zilver rood performance 2015 31

Mercedes-AMG biedt een passend antwoord op deze tegenstrijdigheden door het gebruik van dynamische steunen, waarvan de stijfheid continu en direct aan de rijomstandigheden en handling worden aangepast. De speciale elektronica in de AMG CHASSIS CONTROLLER, ACC, stuurt deze functie aan.

ACC neemt rijsituaties waar op basis van CAN-data, is verbonden met het elektronische sperdifferentieel op de achteras en zorgt zodoende voor optimale en uitgebalanceerde rijeigenschappen. AMG is nog een stap verder gegaan met de implementatie van deze technologie. De steunen van de motor en transmissie worden zelfs afzonderlijk van elkaar aangestuurd.

Ook een high-performance composiet remsysteem is leverbaar. Op de GT gecombineerd met inwendig geventileerde, geperforeerde 360mm remschijven rondom; op de GT S met 390 mm schijven vóór, vanwege het grotere vermogen, gecombineerd met rode remklauwen.

Een keramisch high-performance composiet remsysteem is als optie voor beide uitvoeringen leverbaar. De voordelen zijn een lager gewicht, een langere levensduur en een nog betere resistentie tegen ‘fading’ dankzij de keramische remschijven met een doorsnee van 402 mm vóór en 360 mm achter.

Mercedes AMG GT S geel zilver rood performance 2015 16

Bij het openen van het portier wordt de bestuurder verwelkomd door het AMG opstartscherm, waarbij een geanimeerde GT op het TFT-scherm in het instrumentarium verschijnt. De sportief gestylde cockpit met carbon-optiek verschaft informatie via twee klassieke en ronde klokken in een dubbele kokervorm.

Als COMAND Controller doet een touchpad dienst. Een vrijstaand centraal display is in het midden boven de vier ventilatieopeningen geplaatst. Dat display meet diagonaal 7”- inch en 8,4”-inch wanneer COMAND Online deel uitmaakt van de specificaties.

De bestuurder bedient de stoelverwarming, PARKTRONIC, de alarmlichten en, afhankelijk van de uitrusting, de uitschuifbare achtervleugel via knoppen in een console boven de voorruit.

De prijs is nog niet bekend, maar bronnen fluisteren dat deze zeer waarschijnlijk nog onder de 200.000,- euro komt te liggen. Dat je daar met de nodige opties zwaar over heen kunt gaan zal niemand verbazen. En als je bovenstaande helemaal gelezen hebt dan kun je niet anders concluderen dan dat de Audi R8, Jaguar F-Type en de Porsche 911 er een grote concurrent bij hebben.

Modeloverzicht:

Mercedes-AMG GT S
Mercedes-AMG GT
Cilinderinhoud
3.982 cc
3.982 cc
Vermogen
375 kW (510 pk)
bij 6.250 tpm (6.000-6.500 tpm*)
340 kW (462 pk)
bij 6.000 tpm
Max. koppel
650 Nm tussen
1.750-4.750 tpm (1.750-5.000 tpm*)
600 Nm tussen 1.600-5.000 tpm
Brandstofverbruik gecombineerd (NEDC)
9,4 l/100 km
9,3 l/100 km
CO2-emissies
219 g/km
216 g/km
Leeggewicht (volgens EC)
1.570 kg** / 1.645 kg***
1.540 kg** / 1.615 kg***
Vermogen-gewichtratio
3,08** / 3,22*** kg/pk
3,33** / 3,49*** kg/pk
Acceleratie 0-100 km/u
3,8 s
4,0 s
Topsnelheid
310 km/u****
304 km/u****
* In combinatie met AMG DYNAMIC PLUS pakket; ** Rijklaar (brandstoftank 90% vol, zonder rijder en bagage); *** Rijklaar (brandstoftank 90% vol, met bestuurder (68 kg) en bagage (7 kg); **** elektronisch begrensd.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: