ANWB: Bijna 1 op de 6 Nederlanders geeft auto bijnaam

Nederlanders hebben een hechte relatie met hun auto. Een derde van de Nederlanders ziet zijn auto als meer dan een vervoersmiddel, blijkt uit onderzoek uitgevoerd door ANWB onder 1.000 Nederlanders.

Zo praat meer dan een kwart van de Nederlanders tegen zijn of haar auto. En koesteren veel Nederlanders zelfs hun auto: 23% geeft hun auto wel eens liefkozend een aai of schouderklopje. Om de relatie nog persoonlijker te maken, geeft bijna 1 op de 6 Nederlanders zijn auto een bijnaam.

En die bijnaam is natuurlijk een enorme bron van inspiratie. Van Gouden Mokkeltje tot Dappere Dodo, alles is van de partij. De drie meest populaire autonamen zijn volgens het onderzoek overigens:
1. Koekblik
2. (Race)monster
3. Gebakje

Alfa Romeo (43%) bestuurders geven relatief het vaakst hun auto een naam. Gevolgd door Fiat (28%) en Volkswagen (25%) bestuurders. Hoe komt men op deze bijnamen?

Bijna 1 op de 5 Nederlanders heeft de naam afgeleid van het merk van de auto. Verder dient het uiterlijk van de auto voor 19% van de Nederlanders als inspiratiebron voor de autonaam.

 

infographic-auto-bijnamen-org

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: