ANWB: komend weekend overvolle vakantieroutes

Aanstaande zaterdag wordt het volgens de ANWB zeer druk op wegen naar de populaire vakantiebestemmingen. De grootste drukte wordt (tussen 09.00 en 16.00 uur) verwacht in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. In Nederland concentreert de drukte zich rond een paar grote evenementen.

Drukte Frankrijk
In Frankrijk staan de meeste files op de wegen naar het zuiden: op de A6 Parijs - Lyon en aansluitend op de A7 tussen Lyon en Orange. Ook loopt het vast op de A10 Parijs - Bordeaux bij de tolstations en op de A9 naar Spanje tussen Orange en Perpignan.

Drukte Duitsland
In Duitsland wordt het dringen op de wegen in het zuiden zoals de A3 van Würzburg naar Neurenberg, de A5 Frankfurt - Bazel (wegwerkzaamheden) en bij München op de A8 en de A93. Vakantiegangers van en naar Scandinavië moeten rekening houden met veel vertraging op de A7 bij Hamburg.

Drukte Alpenlanden
Het grootste knelpunt in de Alpen is de Zwitserse Sint-Gotthardtunnel (A2 Bazel - Chiasso). De wachttijd kan oplopen tot ruim twee uur. In Oostenrijk zijn er twee belangrijke knelpunten. Dat zijn de B179 bij de Fernpas en de A11 Villach - Slovenië, bij de Karawankentunnel. In Noord-Italië ontstaan files op de A22 Brenner - Verona.

Volgend weekend is het overigens nog drukker op de Europese wegen, want dan is het de eerste van de twee zogenoemde “zwarte” zaterdagen.

Drukte Nederland
In Nederland zijn er dit weekend twee evenementen waar veel bezoekers op af komen. Op het circuit van Assen is het Truckstarfestival. Dat is goed te merken op de A28 waar files zullen ontstaan. Daarnaast is in Lichtenvoorde dit weekend de “Zwarte Cross”. Een motorsport- en muziekfestival waar ruim 100.000 bezoekers worden verwacht. Extra druk is het daardoor op de wegen in de omgeving zoals de A18/N18 en op de N312.

Wegwerkzaamheden
Werkzaamheden aan de A1 Amsterdam richting Amersfoort tussen knooppunt Muiderberg en Naarden leveren dit weekend ook vertraging op. De A50 Oss richting Eindhoven is tot maandagochtend helemaal dicht tussen Veghel en industrieterrein Ekkersrijt.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: