ANWB: komend weekend topdrukte op hete vakantieroutes

Ruim een miljoen Nederlanders reizen komend weekend af naar hun vakantiebestemming. In de regio Midden sluiten de scholen vrijdag hun deuren en in de regio Noord begint de bouwvakantie. Samen met de vele buitenlandse vakantiegangers, leidt dit zaterdag 19 Juli tot topdrukte op de routes naar het zuiden.

Zaterdag is het daarom vooral tussen 06:00 en 14:00 uur richting het zuiden dringen op de Europese vakantieroutes. Maar ook op de Nederlandse snelwegen is er kans op files, omdat er op veel plaatsen aan de weg wordt gewerkt.

Drukte Frankrijk
In Frankrijk staan vooral lange files op de A6/A7 Parijs - Lyon - Orange, A9 Orange - Spaanse grens en op de A10 Parijs - Bordeaux.

Volkswagen Sharan MPV vakantie gezin auto 2013 2014 03

Drukte Duitsland
In Duitsland liggen de knelpunten zaterdag in het midden en uiterste zuiden van het land. Op de A3 van Würzburg naar Neurenberg, de A5 van Frankfurt richting Basel en de A8/A93 München - Rosenheim - Kufstein zullen veel files staan. Verkeer van en naar Scandinavië moet rekenen op flinke vertraging op de A7 bij Hamburg.

Drukte Alpengebied
De grote knelpunten in de Alpen zijn de Gotthardtunnel in de A2 Basel - Chiasso, de B179 de Fernpasroute in Tirol en de A22 Brenner- Verona. Voor vakantiegangers richting de Balkan is het knelpunt de Karawankentunnel op de grens met Slovenië.

Zomers warm
Het hele weekeinde is het in Europa zomers warm met temperaturen van 30 graden of meer. Reizigers wordt geadviseerd hier rekening mee te houden en zich daar goed op voor te bereiden.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: