ANWB: start zomervakanties zorgen voor drukte om ons heen

Ondanks het begin van de schoolvakantie in de regio Noord verwachten we dit weekend nauwelijks extra drukte op de Nederlandse wegen. Een massale uittocht voorzien we pas op vrijdag 18 juli wanneer alle scholen in Nederland hun deuren sluiten en het WK-voetbal is afgelopen. Op de wegen in het buitenland wordt het dit weekend al wel wat drukker.

In onze buurlanden beginnen vrijdag ook de zomervakanties. Hierdoor zal dit weekend op de wegen naar de Europese vakantiebestemmingen rekening moeten worden gehouden met oponthoud/vertraging.

België
In België gaan vakantiegangers vooral richting de Belgische kust en de Ardennen. Duizenden muziekliefhebbers zijn dit weekend bovendien onderweg naar het festival Rock Werchter.

Frankrijk
In Frankrijk is er vrijdagmiddag veel verkeer onderweg naar het westen en zuiden. Zaterdag is het vooral zeer druk op de uitvalswegen van Parijs.

Duitsland
In Duitsland zijn de grootste knelpunten in het noorden de A1/A7 bij Hamburg en in het zuiden de A99 rondweg München, A8 München-Salzburg en de A93 knooppunt Inntal-Kufstein.

Oostenrijk
In Oostenrijk is de kans op files het grootst op de A10 Salzburg - Villach, de A11 richting Slovenië bij de Karawankentunnel en de A12 Kufstein - Innsbruck.

Zwitserland
In Zwitserland is de St. Gotthardtunnel in de A2 Luzern - Chiasso het belangrijkste knelpunt.

In eigen land zijn vrijdagmiddag en zaterdag veel Duitse toeristen onderweg op de A1 en de A12 richting de kust. Verder wordt er meer verkeer verwacht in en rond Harlingen vanwege het drukbezochte evenement Tall Ships Races. Zondag is er extra drukte op de wegen naar Zandvoort vanwege bezoekers aan de Masters of Formule 3 races.

De afsluiting van de A27 van Breda naar Utrecht tussen de knooppunten Hooipolder en Gorinchem, levert dit weekend extra drukte op op de omleidingsroutes via Rotterdam of Den Bosch.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: