ANWB: vakantiedrukte begint nu echt

Komend weekend krijgt in Nederland de regio Zuid vakantie. Gaat je dit weekend op vakantie, dan krijgt je op de populaire Europese vakantieroutes te maken met oponthoud.

In eigen land wordt nog geen grote verkeersdrukte verwacht, die volgt pas volgend weekend als het WK-voetbal is afgelopen en alle scholen hun deuren hebben gesloten.

België
Vrijdag 11 juli in Vlaanderen een vrije dag zodat veel Vlamingen erop uit trekken dit weekend. Drukte vooral op de wegen richting de Belgische kust en de Ardennen.

Frankrijk
In Frankrijk hebben de Fransen ook een lang weekend vanwege “quatorze juillet”, de nationale feestdag op maandag 14 juli. Vrijdag en zaterdag is er drukte vanuit Parijs richting de westkust en het zuiden. Zaterdag staan de files vooral in de Rhônevallei op de A7, maar op de A9 en de A10 naar de Spaanse grens worden de files nu ook per weekend langer.

Duitsland
In Duitsland krijgen de scholen in het noordoosten vakantie. Zaterdag 12 juli zijn de files op de snelwegen naar het noorden en zuiden lang. Grootste knelpunten zijn de A1/A7 bij Hamburg en de snelwegen rond Neurenberg en München (A3/A8/A9).

Oostenrijk
In Oostenrijk is de kans op files het grootst op de B179 tussen Füssen en Nassereith, de A10 Salzburg - Villach en de A13 Innsbruck - Brenner.

Zwitserland
In Zwitserland is er vrijdagmiddag en -avond en zaterdag vertraging op de A2 Bazel - Chiasso bij de Gotthardtunnel. Wachttijden tot twee uur zijn geen uitzondering. Zondag wordt het druk in noordelijke richting.

Italië
In Italië staat zaterdag file op de A22 Brennerpas richting Verona, ook op de wegen richting de kust wordt het druk, vooral op de A14 Bologna - Rimini.
Verkeersinformatie buitenland
Verkeersinformatie zomervakantie

Nederland
Hoewel we op snelwegen in eigen land geen grote drukte verwachten door vertrekkende vakantiegangers kunnen werkzaamheden en evenementen lokaal wel vertraging opleveren.

Wegafsluitingen

  • A13 Rotterdam richting Den Haag, tussen Delft-Zuid en knp. Ypenburg. Van vrijdag 11 juli 23.00 uur tot maandag 14 juli 05.00 uur.
  • A50 Eindhoven richting Oss, tussen afrit Ekkersrijt en Veghel. Van vrijdag 11 juli 23.00 uur tot zaterdag 19 juli 23.00 uur.

Evenementen

  • North Sea Jazzfestival in Ahoy Rotterdam, van vrijdag 11 t/m zondag 13 juli
  • André Rieu op het Vrijthof in Maastricht, op vrijdag 11 en zaterdag 12 juli
  • Bospop in Weert, op zaterdag 12 en zondag 13 juli
  • Extrema Outdoor in Aquabest in Eindhoven, op zaterdag 12 juli

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: