Ideale Navi | Apple introduceert iPad Mini & iPad4

Gisterenavond heeft Apple de langverwachte iPad mini en iPad 4 geïntroduceerd. De kleinste iPad krijgt een 7,9-inch scherm en weegt slechts 308 gram, waarmee het mogelijk wordt om ‘m met één hand vast te houden.

Groot voordeel van de mini is dat de schermresolutie hetzelfde is als die van de iPad 2 (1024 x 768 pixels). Ontwikkelaars hoeven hun apps dus niet aan te passen. Verdere specificaties zijn de dual-core A5-chip, een FaceTime HD-camera en een 5 megapixel iSight-camera. Op het gebied van connectiviteit is voorzien in LTE-ondersteuning en 802.11 a/b/g/n Wi-Fi. Apple’s nieuwe Lightning-connector is standaard.

De batterijduur bedraagt ongeveer 10 uur waarmee deze mini wel eens een interessant alternatief voor een PNA Navigatie apparaat in de auto, zoals een TomTom of Navigon, zou kunnen zijn. Binnenkort gaan we dat uitvoerig testen.

Voorbestellen kun je vanaf aanstaande vrijdag; de Wi-Fi versie wordt vanaf 2 November uitgeleverd, de 3G/4G-versie van de iPad mini is echter pas vanaf eind November verkrijgbaar. De prijzen voor de WIFI versie zijn als volgt:

  • 16GB iPad mini: €329
  • 32GB iPad mini: €429
  • 64GB iPad mini: €519
Respect Copyright!
%d bloggers like this: