Apple's nieuwe iPod Touch en Nano

Apple heeft gisterenavond naast de iPhone 5 ook nieuwe iPods geïntroduceerd. Een refresh was wel nodig, Apple voorzag de iPods twee jaar geleden voor het laatst van een update.

De iPod Touch krijgt hetzelfde scherm als de iPhone 5 met 1136x640 pixels waarvan de diagonaal 4"-inch bedraagt. Verder wordt een snellere processor ingezet waardoor deze iPod beter geschikt is voor het spelen van spelletjes.

 

Daarnaast is er een 5-megapixelcamera ingebouwd die Apple iSight noemt. Volgens Apple gaat de accu 40 uur mee bij muziek; ruim voldoende voor een reis naar het Zuiden van Europa en daarmee de ideale accessoire voor de kinderen op de achterbank.

Ook de Nano is vernieuwd waarbij het nieuwe formaat met groter scherm meteen in het oog springt. De Nano is hiermee weer helemaal bij de tijd en wat mij betreft is dit de beste mp3-speler voor in de auto.

Let er wel op dat ook deze iPods over de nieuwe Lightning connector beschikken waardoor aansluiten in de auto op dit moment nog lastig is. Net zoals voor de iPhone geldt dus eerst bij je dealer navragen of er passende adapters beschikbaar zijn.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: