Astra BiTurbo

In het kielzog van de Insignia is de krachtige 2 liter BiTurbo-CDTI motor nu ook verkrijgbaar in de Astra, goed voor 195Pk en een koppel van 400Nm. Dit koppel is al tussen 1.750 en 2.500 tpm beschikbaar, mede dankzij het feit dat Opel bijzonder veel aandacht aan het voorkomen van een turbo-lag heeft besteed.

Deze dieselknaller is zowel verkrijgbaar in de vijfdeurs Astra, de Astra GTC als in de Sports Tourer. Als gemiddeld verbruik geeft Opel 5,1L/100km op (5d, ST). De GTC is zelfs nog iets zuiniger met 4,9L/100km. De CO2 uitstoot ligt tussen de 129 en 134 g/km.

De Astra vijfdeurs hatchback haalt met deze nieuwe motor een topsnelheid van 226 km/h, de GTC 223 km/h en de Sports Tourer 222 km/h. Ook het interieur is van een update voorzien; zo krijg je standaard de perfecte AGR-stoelen in Jet-Black met rode stiksels en is de panoramaruit voor de GTC inmiddels leverbaar; dichterbij het gevoel om een F16 te vliegen kom je niet.

De BiTurbo staat aan het eind van dit jaar in de showroom; prijzen zijn nog niet bekend maar als je naar de prijzen van een Golf GTD kijkt zou je aardig in de buurt moeten zitten voor wat betreft de 5-deurs...

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: