Astra en Golf opgepast: dit is de nieuwe Renault Mégane

Het wordt een mooie strijd binnenkort, want na de Volkswagen Golf en Opel Astra heeft Renault inmiddels de gloednieuwe Mégane in de startblokken staan.

Na eerder al gelekt te zijn hebben de Fransen maar besloten om de eerste informatie vrij te geven en daarop is een fraai gelijnde hatchback te zien, die uiteraard meteen aan de Talisman doet denken.

SELECTION PRESSE - VERSION E3 - STATIQUE EN SITUATION

In de twintig jaar sinds de introductie van de eerste generatie van de Mégane heeft Renault wereldwijd meer dan 6,5 miljoen auto’s van dit type verkocht en dus wordt veel van de nieuwe, vierde generatie verwacht.

Met zijn kenmerkende lichtsignatuur en uitgebalanceerde proporties is de nieuwe Mégane boven alles een Renault. Hij toont zijn familiebanden door zijn brede schouderlijn en het front dat de nieuwe merkidentiteit van Renault draagt: het grote verticale Renault-logo.

Net als de Renault Talisman heeft de nieuwe Mégane de typerende lichtsignatuur van Renault. Aan de voorzijde in de vorm van C-vormige koplampen, waarvan de omtrek doorloopt tot in de bumper, en aan de achterzijde met verlichting over de volle breedte van de auto, die continu brandt en de breedte van de auto benadrukt.

SELECTION PRESSE - VERSION E3 - EN SITUATION DYNAMIQUE

‘In de zeer concurrerende markt voor compacte hatchbacks is het van essentieel belang dat de nieuwe Mégane zich al bij de eerste aanblik onderscheidt van de concurrentie’, zegt Franck Le Gall, ontwerper van de carrosserie.

De nieuwe Mégane is daarom 25 mm lager dan de Mégane van de vorige generatie en heeft een grotere spoorbreedte: voor + 47 mm en achter + 39 mm. Daardoor heeft de nieuwe Mégane een solide, stabiele uitstraling. Met zijn langere wielbasis (+ 28 mm) en kortere overhang achter heeft hij ook een sportief profiel.

SELECTION PRESSE - VERSION E3 ET VERSION GT

‘De scherpe, strakke lijnen over de flanken leiden de blik van de toeschouwer naar de voorzijde’, gaat Le Gall verder. ‘Samen met de geprononceerde schouderlijn geven deze lijnen de nieuwe Mégane een sportief karakter en dynamiek.’

Verchroomde details accentueren de hoge taillelijn, de grille en de portiergrepen. Subtiele plooien in de motorkap, verchroomde sierlijsten en de luchthappers aan weerszijden van het front versterken de karakteristieke uitstraling van de voorkant.

GT-versie meteen beschikbaar

De nieuwe Mégane GT is voorzien van een speciale voorbumper die sportiviteit benadrukt. In de bumper is een bredere luchtinlaat aangebracht, afgewerkt met een honingraatgrille. De vormgeving van de achterzijde van de nieuwe Mégane GT wordt geaccentueerd door twee verchroomde uitlaatuiteinden die met hun vorm verwijzen naar de luchthappers aan de voorzijde.

Ertussen is een diffuser gemonteerd, waarvoor de inspiratie afkomstig is uit de Formule 1. De nieuwe Mégane GT draagt Renault Sport-badges op de achterzijde en op de voorschermen.

SELECTION PRESSE - VERSION GT - JANTES MAGNY COURS 18 POUCES

Deze sportieve versie van de Mégane is leverbaar in de nieuwe kleur "Blue Iron", waarbij delen van het front en de behuizing van de buitenspiegels in de kleur "Dark Metal" zijn uitgevoerd. Ze benadrukken de sportieve kenmerken die van oudsher horen bij de aanduiding GT.

De nieuwe Renault Mégane GT is uitgerust met lichtmetalen 18"-inch velgen die speciaal door Renault Sport voor dit model zijn ontwikkeld.

SELECTION PRESSE - VERSION GT

Tijdens de komende internationale autoshow (IAA) van Frankfurt presenteert Renault de details van de nieuwe Mégane, inclusief het interieur, de techniek met assistentiesystemen afkomstig van auto’s in een hoger segment, én uiteraard het motorengamma.

SELECTION PRESSE - VERSION GT

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: