Audi A3 Sportback G-tron desgewenst met KIA, MIA en VaMIL

Afgelopen week maakte Audi de prijs bekend van de A3 Sportback G-tron, die geschikt is voor het gebruik van Groengas. De leveringen starten in Maart van volgend jaar en de vanafprijs bedraagt 28.900,- euro. Bij de huidige CNG-prijs (€ 1,06 /kg) bedragen de brandstofkosten slechts circa € 4 per 100 km. Daarbij is het belangrijk te weten dat de CNG-prijs los staat van de (stijgende) olieprijs.

Audi A3 Sportback G-Tron KIA MIA VaMIL blauw groengas 2014 04

Daarbij is er goed nieuws voor ondernemers, want voor ondernemers die nog dit jaar de auto bestellen, kan er nog gebruikt gemaakt worden van de landelijke Kleinschaligheids Investeringsaftrek (KIA), de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de VaMil (willekeurige afschrijving milieu-investering). Bovendien bieden diverse regionale en/of lokale overheden daar bovenop ook eigen subsidiemogelijkheden. Overigens gelden de subsidies voor de eigenaren. Als de eigenaar een leasemaatschappij is, kan deze de subsidie verwerken in de leaseprijs. Daarnaast valt de A3 Sportback G-tron in de 14%-categorie van de fiscale bijtelling.

Audi A3 Sportback G-Tron KIA MIA VaMIL blauw groengas 2014 02

Onder de kap is een 1,4-liter TFSI-motor voorzien van 110PK en 200Nm te vinden die volledig is aangepast aan het gebruik van Compressed Natural Gas (CNG). Daarmee sprint de Audi A3 Sportback G-tron in 10,8 seconden van 0 naar de 100 km/h en haalt desgewenst een topsnelheid van 197 km/h. Het gemiddelde verbruik op CNG (op basis van de Nederlandse gaskwaliteit) bedraagt 3,6 kg/100 km. De gemiddelde CO2-uitstoot komt uit op 88 gram/km.

De TFSI-motor, die standaard is gekoppeld aan de zeventraps S tronic-transmissie, kan overigens indien nodig ook gebruik maken van benzine. Er wordt gebruik gemaakt van twee lichtgewicht CNG-tanks die onder de bagageruimte zijn geplaatst. De totale capaciteit daarvan bedraagt 14,4 kg. De tanks zijn door de toepassing van hightech kunststoffen in totaal 54 kilogram lichter dan vergelijkbare conventionele CNG-tanks.

Audi A3 Sportback G-Tron KIA MIA VaMIL blauw groengas 2014 13

Een belangrijk punt bij het dagelijks gebruik: de actieradius op Groengas bedraagt circa 400 km en - indien nodig - op benzine maximaal 1.000 km, dankzij een volwaardige benzinetank. De totale theoretische actieradius bedraagt dus 1.400 km. Met ruim 125 tankstations is er in Nederland sprake van landelijke dekking. In Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Italië is er eveneens landelijke dekking en ook in Frankrijk en Spanje zijn al tientallen CNG-stations.

Audi A3 Sportback G-Tron KIA MIA VaMIL blauw groengas 2014 15

 

Evenals de overige A3 Sportback-modellen is hij er in de uitrustingsniveaus Attraction, Ambition en Ambiente en desgewenst ook in de extra rijk uitgevoerde Pro line- en Pro line plus-uitvoering. De sportieve Pro line S-uitvoering is eveneens beschikbaar met behoud van 14% bijtelling.

Niet geheel onbelangrijk voor caravan minnend Nederland: de A3 Sportback g-tron kan worden voorzien van een trekhaak (maximum trekgewicht 1.300 kg).

Bestellen kan per direct, vanaf Maart 2014 staat 'ie dan bij de dealer.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: