Audi Allroad Shooting Brake Hybride Concept is officieel

Komende week presenteert Audi in Detroit de Allroad Shooting Brake, een concept van een model in het B-segment. Dat segment ligt net onder de Q3 en het model zou dus een voorbode kunnen zijn voor een toekomstige Q2.

De Allroad Shooting Brake is 4,20 meter lang, 1,85 meter breed en 1,41 meter hoog. Daarmee is deze concept net ietsje groter (behalve in hoogte) dan bijvoorbeeld een Mini Paceman, precies de auto waar Audi nog géén model tegenover heeft staan.

Audi Allroad Shooting Brake Concept Hybrid Quattro blauw 2014 01

Onder de kap is een hybrideaandrijving te vinden die bestaat uit een combinatie van een dwarsgeplaatste 2,0-liter TFSI motor en een tweetal elektromotoren. De benzinemotor levert een vermogen van 292Pk en een koppel van 380Nm en doet zaken met de eerste elektromotor om middels een zestraps S-Tronic automaat de voorwielen aan te drijven. Deze elektromotor beschikt overigens over een vermogen van 55Pk en een koppel van 270Nm.

De tweede elektromotor bevindt zich bij de achteras en schakelt zichzelf vooral bij lage snelheden in en kan samen met de voorste motoren of autonoom werken. Deze motor beschikt over een vermogen van 115Pk en 270Nm koppel. Het totale gecombineerde vermogen komt volgens Audi uit op 408Pk en 650Nm koppel.

Audi Allroad Shooting Brake Concept Hybrid Quattro blauw 2014 02

De sprint naar de 100 km/h is daarmee in slechts 4,6 seconden voltooid en de topsnelheid bedraagt 250 km/h. Niet slecht voor een auto die 1.600 kilogram weegt. Dat gewicht is uiteraard mede te danken aan het 8,8 kWh sterke, vloeistof gekoelde accupakket. Dankzij dat pakket kan over een afstand van maximaal 50 kilometer elektrisch gereden worden met een maximumsnelheid van 130 km/h.

Het gecombineerde verbruikt bedraagt 1,9 liter per 100 kilometer maar dat wordt in de praktijk natuurlijk nooit gehaald. Op een volle acculading én tank bedraagt de actieradius 820 kilometer. Voor een auto met meer dan 400Pk wel te verstaan.

Audi Allroad Shooting Brake Concept Hybrid Quattro blauw 2014 03

Verder ligt deze concept dankzij de nodige stilistische verwijzingen een tipje van het design van de nieuwe TT op. Zo zullen de achterlichten waarschijnlijk niet heel veel afwijken van de achterlichten die in September op de nieuwe TT debuteren en ook het interieur beschikt over de allernieuwste MMI-generatie zonder extra scherm (hier meer info) die in de TT zal debuteren.

Audi Allroad Shooting Brake Concept Hybrid Quattro blauw 2014 05

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: