Audi brengt speciale Q2 Launch Edition op de markt

Wij vertelden je afgelopen augustus al dat Audi de introductie van de Q2 bij onze Oosterburen zou vieren met de presentatie van een extra aangeklede versie in de vorm van de First Edition.

Of dat model ook naar de Benelux zou komen was toen nog niet bekend, maar inmiddels weten we dat deze Q2 ook in ons land te bestellen is maar dan onder de naam Launch Edition. Ik kan me niet voorstellen dat de importeur twee maanden nodig heeft gehad om na te denken over deze naamswijziging, maar goed dat even terzijde.

De uitsluitend in de kleur Quantum grijs verkrijgbare Q2 zet op het gebied van design bijzondere accenten zoals op de foto's te zien is. De 19"-inch lichtmetalen velgen in rotordesign sluiten daar perfect bij aan.

Ook het S line- en S Line exterieurpakket dragen bij aan het sportieve voorkomen, ook al omdat de buitenspiegels en de ‘blades’ achter (met Audi-ringen) daarbij in contrasterend zwart zijn uitgevoerd. Het optiekpakket zwart zorgt eveneens voor opvallende accenten.

audi-q2-launch-edition-1-4-cod-tsi-00

Mix van hightech en comfort

De Audi Q2 Launch Edition kenmerkt zich ook door hightech features. Zo heeft hij standaard LED-koplampen, een licht- en regensensor, MMI navigatie, parkeerhulp achter, cruise control en een bestuurdersinformatiesysteem met kleurendisplay.

De ambiance aan boord is naar eigen inzicht te regelen via het ambiente lichtpakket, waarmee de verlichte decoratielijsten in tien verschillende kleuren kunnen worden ingesteld. Voor het comfort is een middenarmsteun vóór standaard en de eigentijdse uitstraling van het interieur wordt kracht bijgezet door de mono.pur afwerkingselementen.

Slechts één motor

De Audi Q2 Launch Edition wordt geleverd met de 1.4 TFSI met CoD (cylinder on demand) benzinemotor. Bij lage belasting schakelt deze 110 kW/150 pk sterke motor automatisch en onmerkbaar twee cilinders uit voor een lager verbruik.

Met handgeschakelde zesversnellingsbak is de Audi Q2 Launch Edition leverbaar vanaf € 40.990,-, voorzien van de 7-traps S tronic automaat met dubbele koppeling vanaf € 42.730,-.

audi-q2-launch-edition-1-4-cod-tsi-02 audi-q2-launch-edition-1-4-cod-tsi-04 audi-q2-launch-edition-1-4-cod-tsi-05 audi-q2-launch-edition-1-4-cod-tsi-06

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: