Audi e-Tron S krijgt gepatenteerd systeem voor de wielkastranden

Aerodynamica heeft een grote invloed op de actieradius van auto’s in het algemeen en volledig elektrische auto’s in het bijzonder. Dankzij slimme technologische innovaties beschikt de Audi e-Tron S, Audi’s sportieve SUV-coupé, over een opmerkelijk lage luchtweerstandcoëfficiënt van slechts 0,26.

Het aerodynamische concept omvat veel slimme detailoplossingen, waaronder een gepatenteerd nieuw systeem voor de wielkastranden. De wielkasten zijn aan beide zijden bijvoorbeeld 23 millimeter breder dan bij de reguliere uitvoeringen. Het opvallende ontwerp is het resultaat van een aerodynamicafilosofie die is gebaseerd op nieuwe technologieën.

De aflopende daklijn van de SUV-coupé zorgt voor een verdere verbetering van de luchtweerstand ten opzichte van het zustermodel. De spoilerrand op de achterklep verbetert de luchtstroomrichting achter de auto.

De nauwgezet gestuurde luchtstroom richting de voorwielen is een belangrijk onderdeel van het aerodynamische concept van de Audi e-Tron S. Voor het optimaliseren van de luchtstroming langs de wielen en flanken zorgt een combinatie van zijdelingse inlaten in het front – de zogenaamde ‘air curtains’ – en speciale, gepatenteerde wielkastranden.

Horizontale profielen in deze randen zorgen er daarbij voor dat storende wervelingen in de wielkasten als het ware worden ‘ingekapseld’. Het resultaat is een meer gelijkmatige luchtstroom langs de flanken van de auto. Ook het ontwerp van de 20"-inch velgen en het profiel en patroon op de zijwanden van de banden zijn hierop gericht. Mede als gevolg van deze vindingen heeft de e-Tron S Sportback een luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,26 (Audi e-tron S: 0,28).

Ten opzichte van de standaard buitenspiegels verminderen de virtual mirrors van de e-Tron de aerodynamische weerstand nog verder en vergroten de actieradius met ongeveer drie kilometer in de WLTP-cyclus. De platte dragers zijn voorzien van een kleine camera aan de uiteinden. De beelden worden weergegeven in het interieur op contrastrijke OLED-displays die zich in de overgang tussen het portier en het dashboard bevinden.

Het uitgekiende aerodynamische concept heeft ook betrekking op de onderzijde. Hier wordt de luchtstroom dankzij een bekleding met spoilerelementen zo effectief mogelijk onder de auto door geleid. De bodemplaat is geheel afgedekt en de aluminium afdekplaat voor het hoogvoltage-accupakket sluit hier naadloos op aan. De standaard adaptieve luchtvering helpt de luchtweerstand verder te verbeteren. Bij hoge snelheden verlaagt de luchtvering de carrosserie in twee stappen tot 26 millimeter onder de standaardhoogte.

De toekomstige e-Tron S-modellen onderscheiden zich niet alleen door hun aerodynamische eigenschappen, maar ook door hun prestaties. De twee nieuwe topmodellen in de modelreeks beschikken over drie elektromotoren, waarvan er twee op de achteras werken. Samen produceren ze 370 kW aan boost-vermogen en maximaal 973 Nm aan koppel.

De S-modellen sprinten vanuit stilstand in 4,5 seconden naar 100 km/h. Naast de elektrische vierwielaandrijving beschikt de auto ook over elektrische torque vectoring met actieve en volledig variabele koppelverdeling op de achteras.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: