Audi en Honda scoren uitstekend in laatste EuroNCAP test

Bij EuroNCAP hebben ze onderzoek gevoerd naar de crashbestendigheid van vier nieuwe modellen. De Honda Jazz én HR-V en de Audi A4 behaalden daarbij uiteraard en geheel zoals verwacht, de maximumscore van vijf sterren. De nieuwe Volkswagens Caddy deed het wat minder en ging met vier sterren naar huis.

Bij de Audi A4 was EuroNCAP blij met het autonomous braking-systeem. De volwassenen in de auto zijn het best beschermd, maar op géén enkel van de vier categorieën behaalde de wagen minder dan 75 procent.

Bij de Honda HR-V waren bescherming van knieën en bovenbenen goed, maar bescherming tegen whiplash bij een aanrijding van achteren kon beter. De Honda Jazz scoorde overal iets beter, maar beide modellen kregen gewoon vijf sterren toegekend.

De Volkswagen Caddy liet punten liggen op de proef met de voetganger. Bij een aanrijding is het bekken van die voetganger 'slecht' beschermd, waardoor daar punten werden afgetrokken. Bij een zijdelingse crash ontstond een grote kier tussen de B-stijl en de schuifdeur.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: