Audi gaat vol in de aanval met de nieuwe R18 e-Tron TDI

Tijdens de jaarlijkse Audi Sport Finale, de feestelijke seizoenafsluiting van Audi Sport, is de nieuwe R18 voor het seizoen 2016 gepresenteerd.

Met deze auto - het krachtigste en meest efficiënte LM-P1-prototype van Audi tot nu toe - neemt het merk volgend jaar deel aan het FIA WK lange-afstandsracen (WEC), inclusief de 24 Uur van Le Mans, waar de 14e overwinning voor Audi het doel is.

Voor het seizoen 2016 heeft Audi Sport zijn LM-P1-sportwagen ingrijpend veranderd. Met innovatieve aerodynamica, de volgende stap in gewichtsbesparende constructie en een gewijzigd hybridesysteem met opslag van de herwonnen energie in lithium-ion-accu’s, wil Audi de strijd met de concurrentie aangaan.

Audi R18 e-Tron WEC FIA 2016 05

Daarbij houdt Audi, ondanks de negatieve berichtvorming op het gebied van diesels, vast aan de TDI-dieseltechnologie, die Audi-sportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich omschrijft als “de succesvolste automobiele efficiëntietechnologie ter wereld”.

Audi neemt volgend jaar met twee auto’s, ingezet door het Audi Sport Team Joest, deel aan het FIA WEC. Met het oog op kostenbesparing hebben Audi en zustermerk Porsche gezamenlijk besloten om ook tijdens de 24 Uur van Le Mans volgend jaar twee in plaats van drie auto’s aan de start te brengen.

Audi R18 e-Tron WEC FIA 2016 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: