Audi introduceert de e-Tron S met ruim 500 pk

Met de e-Tron S presenteert Audi een extra sportieve uitvoering van de elektrische e-Tron en e-Tron Sportback. De unieke aandrijflijn met drie elektromotoren is in de e-Tron S goed voor een systeemvermogen van 370kW/503pk en een koppel van maar liefst 973Nm.

De gestroomlijnde e-Tron S (Cw 0,28 met virtuele buitenspiegels) en e-Tron S Sportback (Cw 0,26) tillen elektrische sportiviteit naar een nieuw niveau. In boost-modus (370 kW/503 pk, 973 Nm) en in de drive select-stand ‘S’ neemt de sprint van 0 tot 100 km/h slechts 4,5 seconden in beslag. De topsnelheid is begrensd op 210 km/h. In de D-stand is 320 kW/435 pk en 880 Nm voorhanden.

Leuk, maar in de praktijk zul je deze e-Tron S ook alleen maar op de rechterbaan zien omdat de actieradius bij constant 130 km/h op de snelweg van een normale e-Tron al niet boven de 260 kilometer uitkomt. Met een beetje sportief rijgedrag in de S-versie gaat daar echt nog wel 40 tot 50 kilometer vanaf.

Als dat de pret niet mag drukken dan is het goed om te weten dat het accent van de aandrijving op de achterwielen en dus op maximale dynamiek ligt. Zo zijn dankzij de Dynamic-modus van het ESC gecontroleerde drifts mogelijk. Bij lage snelheden attendeert een speciale sound andere weggebruikers voor de naderende auto.

Het laag in de e-Tron S-modellen geplaatste accupakket werkt met een nominaal voltage van 397 Volt. Tijdelijk kan het systeem een piekvermogen van 430kW leveren. Audi biedt een groot aantal slimme laadmogelijkheden voor de sportieve e-Tron-modellen, waaronder 150kW-snelladen.

De nieuwe e-Tron S-modellen zijn de eerste serieproductieauto’s ter wereld met drie elektromotoren. Nee, de Tesla Model S Plaid is dat niet want nog niet in serie geproduceerd. De grote elektromotor (150kW/204pk in boostmodus) die in de e-Tron 55-versie de achteras aandrijft, wordt in de S-modellen voor de vooras gebruikt. Achter beschikken de S-modellen over twee kleinere elektromotoren, die samen goed zijn voor 196kW/267pk (264kW/359pk in boostmodus).

Onder normale omstandigheden gebruiken de e-Tron S-modellen de twee elektromotoren achter. Als de bestuurder meer vermogen vraagt, of het gripniveau te laag wordt, komt ook de elektromotor vóór in actie.

De motoren worden individueel aangestuurd en de aandrijfkrachtverdeling vindt plaats zonder tussenkomst van een mechanisch differentieel. Hierdoor is elektrische torque vectoring mogelijk, een belangrijke innovatie in de S-modellen.

De essentie van elektrische torque vectoring is dat de aandrijfkracht op de achteras variabel over de twee wielen kan worden verdeeld. In een sportief genomen bocht geeft dit systeem tot zelfs 220Nm meer koppel af aan het buitenste wiel ten opzichte van het binnenste wiel.

Dit razendsnel werkende systeem (zonder de vertraging van een mechanisch differentieel) ondersteunt de stuureigenschappen van de standaard progressive steering. Zo is de bochtradius aan te houden met een kleinere stuurhoek, wat resulteert in nog meer dynamiek, zelfsturende karakteristieken en hogere bochtsnelheden. Ook draagt het systeem bij aan optimale grip: de individuele aansturing van elk wiel verdeelt de aandrijfkracht ‘on demand’.

Middels Audi drive select kan de bestuurder van de e-Tron S kiezen uit zeven rijmodi: van comfort via efficiency tot individual en allroad en offroad. Op basis van de keuze wordt ook de standaard adaptieve luchtvering aangestuurd, die de carrosseriehoogte in totaal met 76 mm kan variëren. Bij snelle ritten verlaagt het systeem de body automatisch met 26 mm. Bij offroad-gebruik wordt het koetswerk juist hoger gezet.

Een bijzondere feature is het elektrohydraulische by-wire remsysteem. Een krachtige elektromotor zorgt daarbij voor een snelle opbouw van de remkracht, wat de remweg verkort. De aansturing van het systeem bepaalt automatisch of voor het afremmen alleen de elektromotoren of ook de wielremmen worden gebruikt. In de meeste gevallen (bij een remkracht onder 0,3 g) worden alleen de elektromotoren ingezet. Bij het afremmen kunnen de elektromotoren tot 270 kW aan kinetische energie terugwinnen.

De sportieve Audi e-Tron S-modellen zijn uiterlijk direct te herkennen. Onderscheidende details zijn de dynamisch gestylde bumpers, de met 23 mm verbrede wielkasten, de brede diffuser en diverse zilverkleurige accenten.

Lichtmetalen 20”-inch velgen in 5-V-spaakdesign zijn standaard van de partij. Optioneel zijn 21”- of 22”-inch exemplaren leverbaar. Andere visuele highlights zijn de zwarte remklauwen met S-logo (fel oranje optioneel) en de optioneel beschikbare, digitale Matrix LED-koplampen.

Het interieur is voornamelijk in een donkere kleurstelling uitgevoerd. De Audi virtual cockpit en de elektrisch verstelbare en met leder/alcantara beklede sportstoelen zijn standaard. Dat geldt tevens voor afwerkingsaccenten in donker geborsteld aluminium en het contour/ambient lichtpakket. Interessante opties zijn met leder beklede super-sportstoelen, contourstoelen met airconditioningfunctie (verwarming/ventilatie) en afwerkingsaccenten van openporig carbon.

De Audi e-Tron S en e-Tron S Sportback zijn naar verwachting vanaf mei te bestellen en staan eind deze zomer bij de Nederlandse dealers. De exacte specificaties en prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: