Audi komt digitaal tot leven dankzij Audi Link App

Na Duitsland is Nederland het tweede land Audi Link wordt geïntroduceerd, een gratis app die voor Apple's iOS en Google's Android beschikbaar is.

Dankzij deze app komt het merk digitaal tot leven. Zo is de  app in staat om printuitingen van het merk te scannen, denk aan afbeeldingen in brochures, advertenties en zelfs billboards. Als er aanvullende content beschikbaar is herken je dit aan het Audi link logo.

Audi Link iOS Apple Google Android 2013 A3 sedan cabriolet 06De brochure van de nieuwe Audi A3 Limousine en A3 Cabriolet is een goed voorbeeld hiervan: met de app is het nieuwe model te scannen. Als dat gebeurt, verschijnt de auto ook op het beeldscherm van de smartphone of tablet. De auto is dan bijvoorbeeld rondom te bekijken door een draaiende beweging te maken. Ook kan de A3 Cabriolet laten zien hoe de kap opent en sluit. Zelfs de kleur van de kap is te kiezen. Alle beschikbare extra informatie over een betreffend model is op te roepen via een menu op het scherm.

Verder is er een audio-scan functie: door bijvoorbeeld het geluid van een Audi-commercial op tv of radio te scannen, kan de gebruiker direct toegang krijgen tot informatie over de auto die in de commercial wordt genoemd.

Audi Link iOS Apple Google Android 2013 A3 sedan cabriolet 07De app kan niet alleen printuitingen scannen, maar in de toekomst ook Audi-modellen die bijvoorbeeld in een showroom of gewoon op straat staan. Op dit moment is dit alleen nog mogelijk bij de Audi A3 Cabriolet, maar dit zal binnenkort ook mogelijk zijn voor andere modellen. De kleur van het exterieur is dan aan te passen en de diverse uitvoeringen en kleuren van het interieur zijn op te roepen. Ook kan de app doorlinken naar video’s of mobiele sites die een link hebben met het model in kwestie.

De app biedt naast een uitgebreid informatieaanbod ook een directe link met de Audi-dealer. Via een speciale button kan de gebruiker direct contact opnemen met de eigen of dichtstbijzijnde dealer voor bijvoorbeeld een live kennismaking met het model dat hij/zij zojuist via de app heeft beleefd.

Audi Link is nu beschikbaar voor de nieuwe A3 Limousine en A3 Cabriolet, in de toekomst volgen uiteraard meer modellen.

Audi Link iOS Apple Google Android 2013 A3 sedan cabriolet 03

 

Audi Link iOS Apple Google Android 2013 A3 sedan cabriolet 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: