Audi komt met raceklasse in DTM-voorprogramma

Audi lanceert volgend jaar een eigen raceklasse die in het voorprogramma van het DTM verreden zal worden. In de klasse zal geracet worden met de nieuwe en derde generatie TT, dus de naam Sport TT Cup is niet geheel toevallig gekozen.

De gebruikte TT is echter slechts op enkele punten aangepast ten opzichte van de productieversie, waardoor de klasse voor teams met een beperkt budget toegankelijk moet zijn.

Audi Sport TT Cup DTM 2015 03

De TT Sport Cup is met 1.125 kilogram iets lichter dan de productieversie aangezien alle comfortonderdelen naar  de prullenbak verwezen zijn. Voor de aandrijving zorgt de 2,0-liter TFSI met 310Pk die voorzien is van een S-Tronic met zes versnellingen.

Een elektrische differentieel op de aangedreven vooras en een tijdelijke boost van 30Pk om in te kunnen halen maken het geheel compleet.

De Sport TT Cup zal vanaf volgend seizoen voor het eerst te zien zijn tijdens de DTM-races en de winnaar krijgt een kans bij het GT3-team van Audi.

Audi Sport TT Cup DTM 2015 01
Audi TT TTS coupe 2015 Quattro blauw rood geel 45 Audi TT TTS coupe 2015 Quattro blauw rood geel 49 Audi TT TTS coupe 2015 Quattro blauw rood geel 38

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: