Audi: kwart van onze auto's is binnen tien jaar hybride of elektrisch

Over tien jaar is 25 procent van alle auto's die Audi wereldwijd verkoopt een hybride of volledig elektrisch. Dat stelt Scott Keogh, president van Audi Amerika. In 2018 komt het merk met zijn eerste volledig elektrische auto; de Audi Q6 e-tron.

Keogh deed de uitspraak op de Los Angelos Auto Show, schrijft VentureBeat. Ook maakte hij bekend dat de introductie van Audi's eerste volledig elektrische auto in de VS gepaard zal gaan met het aanbieden van een 150kW-snellaadnetwerk.

Specifieke details over dit netwerk gaf de topman niet, ook is het niet bekend of het in andere werelddelen beschikbaar komt. Verder suggereert hij dat er meer volledig elektrische modellen op komst zijn aldus Tweakers.Net.

Dynamic photo, Colour: electric green

Momenteel biedt Audi in de VS nog geen plug-in-hybride's aan, maar daar komt dit jaar met de introductie van de A3 e-tron verandering in. Snel zouden meer hybride-versies van andere populaire Audi-modellen moeten volgen, waaronder de Q7. In Europa verkoopt Audi sinds 2011 hybride-auto's.

De Audi e-tron Quattro Concept, het volledig elektrische model waar nog aan wordt gewerkt, is een suv die gepositioneerd wordt tussen de Q7 en Q5 in. Het model krijgt een li-ion-accu met capaciteit van 95kWh, goed voor een actieradius van ruim 500km.

Drie elektromotoren leveren een totaalvermogen van 320kW, of 435pk. Er is ook een boost-modus aanwezig waarin korte tijd ruim 500pk en 800Nm koppel beschikbaar is. In deze stand duurt de sprint van 0-100km/h 4,6 seconden.

Static photo, Colour: electric greenElectric drivetrain with up to 370 kW

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: