Audi laat Q8 komende januari als Concept debuteren op de NAIAS

Audi laat er begin volgend jaar meteen geen gras over groeien. Tijdens de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit presenteert het merk namelijk de Q8 Concept SUV, een auto die de concurrentie met de X6/X7 en de Mercedes GLE/GLE-Coupé aan moet gaan.

Het nagenoeg productierijpe studiemodel combineert de aantrekkelijke styling van een coupé met de ruimte die zo typerend is voor een SUV, inclusief diens grote flexibiliteit. Met dit toekomstige productiemodel staat Audi aan de basis van een nieuw segment voor full-size modellen.

“Met de Audi Q8 conceptauto hebben we een nieuw vlaggenschip binnen onze Q modelserie gecreëerd,” verklaart Marc Lichte, hoofd Design bij Audi. “Een belangrijke eigenschap van deze showauto is het ruime interieur met vier comfortabele stoelen, ondanks de lage daklijn.”

audi-q8-suv-quattro-ev-concept-01

Ur-instinct

Het studiemodel heeft een imposant front. De achthoekige Singleframe grille is aanzienlijk breder dan die van Audi’s huidige productiemodellen. Hij is ver naar voren geplaatst en driedimensionaal ontworpen.

Veel designelementen van de Q8 conceptauto herinneren aan de Audi Ur-quattro uit de jaren ’80. Voorbeelden zijn de extreem vlak aflopende, brede C-stijlen en de forse, gebogen flanken boven de wielen. Deze uitgebalanceerde proporties leggen evenveel nadruk op de voor- als achterwielen; een typische quattro-eigenschap.

Begin dit jaar liet Audi overigens al de Q6 Concept (zie hieronder) zien. Daarover lees je hier meer.

Audi H-Tron Q6 A8 Quattro Concept brandstofcel waterstof 13 Audi H-Tron Q6 A8 Quattro Concept brandstofcel waterstof 11

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: