Audi neemt A8 en S8 onder handen, primeur voor Matrix-LED

Nadat BMW de 7-serie, Maserati de Quattroporte, Mercedes de S-klasse en Porsche de Panamera gefacelift of compleet vernieuwd hebben, kon Audi natuurlijk niet achterblijven.

Vandaag presenteert het merk met de vier ringen dan ook de vernieuwde A8 en S8 waarbij de motorkap, de koplampen, de single-frame grille en de voorbumper werden aangepast.

Audi S8 Quattro 2014 01

LED koplampen behoren nu tot de standaarduitvoering. Ook de nieuwe matrix-LED koplampen, waarbij het grootlicht is opgedeeld in 25 afzonderlijke diodes die los van elkaar kunnen worden aan- of uitgeschakeld of gedimd, kunnen als optie worden geleverd. Het koplampsysteem reageert hierbij op andere auto’s om verblinding te voorkomen en zorgt tegelijkertijd voor een optimale verlichting van de weg onder alle omstandigheden.

Audi S8 Quattro 2014 02

Ook de intelligente bochtverlichting, dagrijverlichting in een nieuwe uitvoering en richtingaanwijzers met dynamisch lichtbeeld maken deel uit van de nieuwe koplampen. Het verlichtingssysteem in de Audi A8 werkt op basis van de navigatie en past zich aan het wegverloop aan. In combinatie met de standaard MMI Navigatie plus met MMI touch worden de gegevens over de route, zoals het verloop van bochten of de soort wegen waarop wordt gereden, herkend. Ook de LED-lampen aan de achterkant van de nieuwe Audi A8 zijn vlakker geworden. Daarnaast werden de contouren van de achterbumper gewijzigd. Nieuw zijn ook de chroomaccenten en zwarte raamomlijstingen. Er zijn twaalf verschillende carrosseriekleuren leverbaar, waaronder vijf nieuwe. Bij de wielen kan worden gekozen uit nieuwe designs.

Audi A8 TDI quattro

De Audi A8 wordt geleverd met bekende doch uiteraard vernieuwde benzine- en twee dieselmotoren. De benzinemotoren zijn de 3,0-liter TFSI, nu voorzien van 310Pk (was 290) en de 4,0-liter TFSI V8 BiTurbo voorzien van 435Pk (was 420).

Dieselinstapper is de 3.0 TDI Clean Diesel die er 8Pk bij krijgt en op 258Pk uitkomt. Dit is met een verbruik van 5,9 liter per 100 kilometer meteen de zuinigste A8. Een trapje of 12 hoger op de dieselladder staat de 4.2 TDI Clean diesel met een vermogen van 385Pk, dat waren er 350. Het koppel bedraagt 850Nm.

Audi A8 TFSI Quattro 2014 01

Uiteraard zijn ook de prestaties verbeterd. Zo accelereert de A8 4.0 TFSI Quattro nu in 4,5 seconden naar de 100 km/h. Het Audi Cylinder on demand-systeem (COD) schakelt vier van de acht cilinders uit wanneer niet het volle vermogen nodig is.

Naast deze motoren biedt Audi nog drie aandrijflijnen aan voor de A8. Topmodel is de A8 L W12 Quattro met een in W-vorm uitgevoerde twaalfcilinder. Het vermogen uit een cilinderinhoud van 6,3 liter bedraagt 500Pk en met een verbruik van 11,7 liter is hij de zuinigste in zijn klasse. Ook deze motor is uitgevoerd met een Cylinder on demand-systeem, dat speciaal voor deze motor werd ontwikkeld. Wanneer niet volgas wordt gereden, worden de inspuiting en de ontsteking van zes cilinders stopgezet. De leverbare Active Noise Cancellation helpt om het geluidsniveau te verminderen.

Audi A8L W12 Quattro 2014 05

De Sportieve telg in het A8-gamma is natuurlijk de S8, waarschijnlijk de grootste concurrent van de nieuwe S63 AMG. Ook de S8 beschikt over COD en de 4,0-liter V8, nu echter voorzien van 520Pk. De stoplichtsprint kun je daarmee in 4,2 seconden afronden. Het verbruik bedraagt 10,1 liter.

Tot slot is er nog de Audi A8 hybrid die met zijn 2.0 TFSI-motor en elektromotor een systeemvermogen van 245Pk en een koppel van 480 Nm levert. Via een aangepaste tiptronic transmissie worden de voorwielen aangedreven. De lithium-ion-accu’s achterin maken het mogelijk om zo’n drie kilometer volledig elektrisch te rijden met een snelheid van maximaal 100 km/h. Gemiddeld verbruikt de A8 hybrid slechts 6,3 liter brandstof per 100 kilometer (147 gram CO2 per kilometer).

Audi A8L W12 Quattro 2014 04

Een achttraps-tiptronic transmissie is in alle gevallen standaard in de vernieuwde Audi A8. Deze elektronisch geregelde automaat is gekoppeld aan de permanente Quattro-vierwielaandrijving. Als optie is een sportdifferentieel op de achteras leverbaar, dat de aandrijfkracht afhankelijk van de omstandigheden tussen de wielen verdeelt. Bij de S8 en de A8 4.2 TDI clean diesel quattro behoort dit differentieel tot de standaarduitrusting.

Het Audi Drive Select systeem, dat zorgt voor een variabele werking van diverse technische componenten, is standaard. Dit systeem regelt ook de adaptive air suspension inclusief adaptieve demping. Desgewenst kan de luchtvering met een sportieve afstelling worden geleverd.

Audi A8 TFSI quattro

De stuurbekrachtiging maakt gebruik van een efficiënte elektromechanische aandrijving. Als alternatief kan er worden gekozen voor de dynamische besturing, waarbij de stuurverhouding zich aanpast aan de snelheid waarmee wordt gereden. Voor de uitvoeringen met V8-motor en de A8 L W12 Quattro zijn verder remschijven van koolstofvezel-keramiek leverbaar.

Audi wil daarnaast nog benadrukken dat de ultra lichtgewichte bouwwijze een belangrijke troef van de vernieuwde A8 is: met reguliere wielbasis weegt de 3.0 TFSI Quattro versie niet meer dan 1.830 kg, het laagste gewicht in dit segment voor auto’s met vierwielaandrijving.

Audi A8 TFSI quattro

De carrosserie is vrijwel geheel gebouwd van aluminium volgens het Audi Space Frame-concept (ASF) en weegt niet meer dan 231 kg. Lengte, breedte, hoogte en wielbasis blijven met respectievelijk 5,14 meter, 1,95 meter, 1,46 meter en 2,99 meter onveranderd. De A8 L is 13 cm langer en heeft ook een 13 cm langere wielbasis. Bij beide carrosserievarianten is het beladen van de bagageruimte vergemakkelijkt door een gewijzigde vormgeving. Extra isolatiemateriaal zorgt ervoor dat het in het interieur nog stiller is dan voorheen.

Ook in het interieur zijn de nodige wijzigingen doorgevoerd. Als opties zijn onder andere ventilatie- en massagefuncties in de voorstoelen leverbaar. Achterin kan worden gekozen voor twee elektrisch verstelbare afzonderlijke stoelen, terwijl ook een automatische klimaatregeling met vier zones en een koelbox leverbaar zijn. Het MMI-systeem wordt bediend vanaf de middenconsole, de MMI Navigatie plus is uitgevoerd met een touchpad.

Audi A8L W12 Quattro 2014 02

De adaptive cruise control met Stop&Go-functie is gekoppeld aan het verder ontwikkelde standaard veiligheidssysteem Audi pre sense basic en de Audi side assist. Nieuw in de A8 zijn de Audi Active Lane assist, dat indien nodig de rijrichting van de auto corrigeert, en de parkeerhulp met weergave van de omgeving, die het sturen bij het inparkeren overneemt.

Het eveneens nieuwe head-up-display projecteert belangrijke informatie voor de bestuurder op de voorruit. De nachtzichtassistent herkent naast voetgangers voortaan ook groter wild langs de kant van de weg.

Audi A8 Hybride 2014

Als aanvulling op de MMI Navigatie plus is Audi Connect inclusief autotelefoon leverbaar. Met behulp van een ingebouwde UMTS-module biedt de A8 of S8 daarmee toegang tot het internet. Passagiers kunnen dankzij een WLAN-hotspot vrij surfen en mailen met hun mobiele apparaten, terwijl voor de bestuurder zaken als verkeersinformatie, Google Earth, Google Street View en nieuwsberichten beschikbaar zijn.

Het Bang & Olufsen Advanced Sound System zorgt voor een perfecte multimedia-ervaring. Het Rear Seat Entertainment-pakket bestaat uit twee displays, bluetooth-hoofdtelefoons en een DVD-speler.

De vernieuwde Audi A8 en S8 worden vanaf November dit jaar geleverd. De prijzen worden later bekend gemaakt.

Audi A8 L W12 quattro

Respect Copyright!
%d bloggers like this: