Audi opent nieuw hightech complex in Neuburg

Audi heeft in het Duitse Neuburg (Beieren) een nieuw hightech complex geopend. Hier zijn drie divisies ondergebracht: het Competence Center Motorsport inclusief de afdeling klantensport, het Audi Driving Experience Center en daarnaast diverse functies van de afdeling Technical Development. Het hightech center biedt werk aan in totaal 460 mensen.

Het nieuwe Hightech Center van Audi is 47 hectare groot en bevindt zich op 20 km afstand van het hoofdkantoor in Ingolstadt. In het complex is meer dan tien miljoen euro geïnvesteerd. Audi Sport concentreert zijn activiteiten vanaf nu in het Competence Center Motorsport. Het gebouwencomplex daarvan is 300 m lang en 100 m breed. Hier zijn onder meer werkplaatsen, testbanken en magazijnen ondergebracht.

Audi R18 e-tron quattro 2014

 

In het complex ontwikkelt Audi Sport nieuwe technologieën voor raceauto’s, ook met het oog op eventuele toepassing in straatversies. Nieuwe racemotoren worden ter plekke getest, niet alleen op geavanceerde testbanken, maar ook in de auto’s op het 3,4 km lange testcircuit. Neuburg wordt daarmee de thuisbasis voor alle raceactiviteiten van Audi waaronder DTM en langeafstandsracing (World Endurance Championship met onder meer de 24 Uur van Le Mans).

Ook het Audi Driving Experience Center is gevestigd in Neuburg. Hier organiseert Audi onder meer (rij)evenementen voor klanten op een 30.000 m2 groot ‘driving dynamics-terrein’ met onder meer een handling- en offroadparcours. Dit complex omvat ook een restaurant (met uitzicht op het testterrein) en conferentiefaciliteiten.

Audi RS5 TDI V6 diesel elektrische turbo concept wit 2014 03

 

Ook Audi Technical Development is op het nieuwe hightechcomplex onderbracht. Met behulp van de modernste test- en circuitfaciliteiten is het dé plek om bijvoorbeeld nieuwe assistentie- en camerasystemen te ontwikkelen. Met ingang van het voorjaar van 2015 wordt ook de afdeling klantensport van Audi Sport in Neuburg gehuisvest. Dit team ontwikkelt en ondersteunt het Audi R8 LMS-programma.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: