Audi Prologue krijgt nieuwe velgen, hybride aandrijving en rijdt zelf

Tja, dit is natuurlijk een typisch gevalletje van die kon je verwachte; Audi heeft namelijk de autonome functies uit de A7 Concept overgeheveld naar de Prologue en voor de gelegenheid meteen een nieuw setje velgen en aandrijving gemonteerd.

Die aandrijving is voortaan niet meer conventioneel, maar een hybridevariant met een systeemvermogen van 687Pk en 950Nm trekkracht. Uiteraard vindt dit vermogen via vier aangedreven wielen (Quattro) z’n weg naar het asfalt.

Audi-Prologue-Piloted-Driving-CES-014

Interessant is het zelflerende vermogen van de Prologue. Door zoveel mogelijk data in de Cloud op te slaan moet de auto zichzelf continue verbeteren. Zo kan nu al tot een snelheid van 65 km/h autonoom gereden worden. Niet zo chique als in deze Audi, maar wel sneller gereed voor toepassing in de productieversie.

Daarover gesproken, dat wordt waarschijnlijk de A9 Coupé, die naar verluidt z’n voorkant bijna 1:1 zal delen met de nieuwe A8.

Audi-Prologue-Piloted-Driving-CES-027

Ook is de Prologue nu voorzien van de laatste generatie laserlicht die de weg nog preciezer kan verlichten en over een functie speciaal voor wegwerkzaamheden, "baustellenlicht" genaamd, beschikt. Dan worden er twee lichtbundels voor de auto geprojecteerd die exact de breedte van de auto aangeven. Deze functie is overigens gescheiden van de laserlampen aangezien de lenzen hiervoor een plaatsje in de motorruimte hebben gevonden.

Aan de binnenkant zijn de nodige OLED display’s (check de verticale toerenteller en snelheidsmeter) en de natuurlijk al eerder genoemde nieuwste generatie MMI te vinden.

Audi-Prologue-Piloted-Driving-CES-002 Audi-Prologue-Piloted-Driving-CES-001 Audi-Prologue-Piloted-Driving-CES-026 Audi-Prologue-Piloted-Driving-CES-033 Audi-Prologue-Piloted-Driving-CES-034 Audi-Prologue-Piloted-Driving-CES-031 Audi-Prologue-Piloted-Driving-CES-037 Audi-Prologue-Piloted-Driving-CES-038

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: