Audi Q6 e-Tron Quattro Concept debuteert op IAA

Elektrisch rijden staat bij Audi voor rijplezier, niet voor een compromis. Audi onderstreept die filosofie tijdens de Frankfurt International Motor Show (IAA) 2015 met de Audi e-Tron Quattro Concept. Met deze sportieve SUV blikt Audi vooruit op de eerste elektrische serieproductieauto van het merk.

De Audi e-Tron Quattro concept is vanaf de basis ontworpen als een elektrische auto. Hij volgt de ‘Aerosthetics’ benadering van Audi en combineert technische innovaties om de luchtweerstand te beperken met creatieve designoplossingen. Beweegbare aerodynamische elementen in het front, opzij en aan de achterkant verbeteren de luchtstroom rondom de auto. De bodemplaat is volledig gesloten. Met een Cd-waarde van 0,25 vestigt de auto een nieuw record in de SUV-klasse en realiseert hij mede hierdoor een actieradius van meer dan 500 kilometer.

The cabin of the Audi e-tron quattro concept tapers strongly toward the rear end, approaching the idealized shape of an aerodynamically optimized droplet.

Het studiemodel heeft de tweede generatie van het MLB-platform als basis, dat ruimte biedt voor het aandrijfsysteem en het batterijpakket. De lengte van de conceptauto ligt tussen die van de Audi’s Q5 en Q7; precies een Q6 oftewel Mercedes GLE Coupé en BMW X6 concurrent dus. Het interieur biedt plaats aan vier inzittenden.

De lithium-ion batterij is tussen de assen geplaatst, onder het inzittendencompartiment. Deze positie garandeert een laag zwaartepunt en een uitgebalanceerde verdeling van de asbelasting. Het gevolg is een goede rijdynamiek en hoge rijveiligheid.

Audi vertrouwt voor het aandrijfsysteem op zijn ervaringen met de elektrisch aangedreven Audi R8 e-Tron. Drie elektromotoren – één op de vooras en twee op de achteras – leveren het vermogen voor de Audi e-Tron Quattro Concept. Meer volgt op de IAA over een kleine drie weken.

The front display, which is curved upward, offers some gesture controls and visualizes the climate control system. The two rear passengers in the Audi e-tron quattro concept have their own OLED displays. The operating and display concept is deeply integrated into the plastic, driver-oriented architecture of the cockpit. Because the electric drive has no propshaft, the center console seems to float. The Audi e-tron quattro concept marks the world premiere of Matrix laser OLED technology at the front of a vehicle and epitomizes “Vorsprung durch Technik” in the field of automotive lighting.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: