Audi Q7 plug-in hybride leverbaar vanaf 85 mille

Mocht je nog niet helemaal klaar zijn voor een volledig elektrische Audi e-Tron, dan is er in de vorm van de Q7 plug-in hybride misschien een alternatief voor je. De Duitsers presenteren namelijk vanaf eind volgende week een tweetal uitvoeringen van de Q7 die je aan het stopcontact kunt hangen.

Beide uitvoeringen beschikkien over een 3,0-liter zescilinder in V-vorm die samenwerkt met een in de achttraps tiptronic-automaat geïntegreerde elektromotor met 94 kW en 350 Newtonmeter. Een lithium-ion accu met een capaciteit van 17,3 kWh maakt voor beide modellen een elektrische actieradius van 43 kilometer volgens de WLTP-cyclus mogelijk. Reken in de praktijk bij een beetje doorrijden op een kilometertje of 30.

Het samenspel tussen TFSI turbo-benzinemotor en elektromotor zorgt in de Q7 55 TFSI e-Quattro voor een systeemvermogen van 280 kW/381 pk en een koppel van 600 Nm. Daarmee accelereert deze uitvoering in 5,9 seconden naar 100 km/h en is een topsnelheid van 240 km/h mogelijk.

De Q7 60 TFSI e-Quattro is goed voor een systeemvermogen van 335 kW/456 pk en een koppel van 700 Nm. Deze variant sprint in 5,7 seconden van 0-100 km/h. Ook bij dit model is de topsnelheid begrensd op 240 km/u. In elektrische modus bedraagt de maximale snelheid voor beide versies overigens maximaal 135 km/h.

De plug-in hybrid-varianten van de Q7 starten altijd in elektrische modus. Het slimme, vooruitziende managementsysteem kiest voor elk type rit de strategie die het mogelijk maakt om zoveel mogelijk elektrisch te rijden. Twee hybride-rijmodi en de ‘zeil’- en recuperatiefuncties dragen bij aan maximale efficiency. Het standaard Audi drive select-systeem biedt de bestuurder keuze uit rijprofielen zoals comfort, efficiency, dynamic, individual en allroad.

De Q7 plug-in hybrid-modellen worden standaard geleverd met een mode 3-laadkabel met een type 2 connector. Ook de Shuttel-pas, die toegang geeft tot alle handige Shuttel (laad)diensten, is inbegrepen. Met de My Audi app kunnen onder meer de laadstatus van de batterij en de resterende actieradius worden opgeroepen. Met de app is ook het laadproces te starten en kan de voorverwarming/-koeling van het interieur worden geactiveerd.

De Q7 55 TFSI e-Quattro moet exact 85.000,- euro kosten, de sportief getinte Q7 60 TFSI is er vanaf 105.790,-. De eerste modellen worden vanaf februari 2020 in ons land verwacht, bestellen kan vanaf aanstaande donderdag.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: