Audi R8 e-Tron: gaat 'ie nou wel of niet in productie?

Toeval of niet, maar ongeveer een jaar geleden schreven we dat de elektrische Audi R8 e-Tron definitief niet in productie zou gaan, maar toch worden de geruchten over een kleine productieserie steeds sterker.

Wolfgang Dürheimer, Audi’s allerhoogste R&D baas bevestigde destijds dat Audi’s Raad van Bestuur géén kans zag om met de R8 e-Tron geld te verdienen. Hij gaf echter daarbij wel aan dat R8 e-Tron een technologische showcase is die continue verder ontwikkeld wordt en dat is nu gebeurd.

Want in een nieuw rapport is vermeld dat de ontwikkeling aan R8 e-Tron dankzij een nieuw lithium-ion accupakket weer kan worden hervat. Dat accupakket zou één van de grootste problemen met de vorige generatie e-Tron, de actieradius, moeten aanpakken. Volgens onze Australische collega's van Drive beschikt de doorontwikkelde R8 e-tron over een actieradius van rond de 400 kilometer en zou die eind 2014 in beperkte oplage in productie gaan.

Of dat daadwerkelijk zo is zullen we moeten afwachten, ondertussen kun je hier veel meer lezen over de techniek van de e-Tron.

Audi R8 e-Tron 2014 rood 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: